KØB PLUS!

Brøndby vil sælge spillere i andele

Brøndbys direktør bekræfter, at man overvejer at sælge ud af fortjenesten på nye spillersalg.

Brøndby har brug for alle de penge, de kan skrabe sammen, og i dag kan Ekstra Bladet fortælle, at en rigmand ved navn Thomas Rasmussen har købt Simon Makienok for 5 mio. kr., således, at han reelt ejer den lange angriber.

Ifølge sporten.dks oplysninger er den udlægning hverken helt rigtig eller helt forkert.

Sagen skal forstås således, at Thomas Rasmussen har investeret nogle penge i Brøndby mod at få en procentdel af et eventuelt videresalg af Simon Makienok, men at det dog stadig er Brøndby, der egenhændigt beslutter, om Makienok skal sælges eller ej. Nogenlunde som i sagen om Michael Krohn-Dehli, hvor Brøndby ved købet af ham i Ajax forpligtede sig til at sende mellem 40 og 50 procent af et videresalg tilbage til den hollandske klub.

Brøndby-direktør Tommy Håkansson vil ikke kommentere den konkrete sag, men bekræfter indirekte sporten.dks udlægning af sagen:

- Jeg vil ikke tale om Simon Makienok eller andre spillere, men helt generelt kan jeg sige, at vi aldrig kunne finde på at sælge rettighederne til en spiller, siger Tommy Håkansson.

Derimod åbner han for, at et salg af videresalgsprocenter kan blive en vej ud af de økonomiske problemer, der i øjeblikket skaber store udfordringer i klubben.

- Vi kigger selvfølgelig på playersponsorater og alle de muligheder, der er for finansiering af spillere, så længe det stadig matcher det, vi gerne vil i Brøndby, og vi kunne eksempelvis aldrig finde på at sælge 50 procent eller mere af rettighederne til en spiller, siger Tommy Håkansson.