Brøndby vandt sikkert 3-1 i pokalturneringen ude mod Fremad Amager, hvor træner Thomas Frank piftede et jævnt spillet opgør op ved at give debut til den yngste spiller i klubbens historie.

Fremad Amager kan som klub bryste sig af, at de tilbage i 1970'erne var med til at udvikle to af landets største fodboldtalenter i Søren Lerby og Frank Arnesen. I nyere tid har klubben dog mest fristet et liv i landets lavere divisioner.

Onsdag aften smagte det igen lidt af storhed på Sundby Idrætspark, da Superliga-klubben Brøndby slog vejen forbi i pokalturneringens tredje runde. Her var der dog aldrig tvivl om sejren, som Brøndby sikkert hev hjem til Vestegnen med 3-1.

Fremad Amager, der til dagligt spiller i 2. division øst, holdt stand i 20 minutter, før Brøndbys finske bomber Teemu Pukki udnyttede en forsvarsfejl ved at score til 1-0. Og bare fem minutter senere omsatte Martin Ørnskov et straffespark til 2-0.

Hvis Søren Lerby og Frank Arnesen fulgte kampen fra tv-skærmen fra deres tv-skærme i udlandet, kunne de se deres tidligere klub spille sig frem til enkelte chancer i første halvleg, dog uden rigtig at gøre ondt på Brøndby.

Udeholdet var uden Daniel Agger, Johan Elmander og Thomas Kahlenberg og gav i stedet spilletid til en del af reserverne som Martin Albrechtsen og Fredrik Semb Berge. En tredje reserve, der fik spilletid for Brøndby var angriberen Holmbert Aron Fridjonsson. Og han gjorde det til 3-0 efter 73 minutters spilletid.

Fremad Amager fik lidt at glæde sig over mod slutningen, hvor Sebastian Svane Krogdahl reducerede til 1-3.

For at vende tilbage til det med den midlertidige storhed på Amager så var der proppet på lægterne, hvor arrangørerne må kunne melde om noget nær udsolgt.

Interessant for udeholdet var også, at træner Thomas Frank valgte at skrive historie i Brøndby-regi. Det skete, da han satte den kun 16-årige Nicolai Laursen på banen i angrebet, og han er nu den yngste spiller, der nogensinde har optrådt på klubbens bedste mandskab. Han viste sig i glimt at være en spændende teknisk spiller, der har mod på at udfordre sin direkte modstander.

Så selvom kampen ikke i sig selv var specielt mindeværdig, blev der alligevel skabt et nyt historisk kapitel på Sundby Idrætspark onsdag aften.