KØB PLUS!

Brøndby-rigmænd med grimme venner

Først ville de hjælpe Brøndby med millioner af kroner. Så trak de sig på grund af en 'pressehetz'. Men i virkeligheden havde de tre rigmænd måske svært ved at tåle, at der bliver kastet kritisk lys over deres forretningsmetoder og deres omgangskreds.

De tre rigmænd, der ville give Brøndby en hjælpende hånd, fik torsdag kolde fødder og trak tilbuddet tilbage. Thomas Rasmussen, Allan Kamper og Casper Hvidbjerg udsendte en pressemeddelelse, hvor de forklarede, at de følte sig som ofre for en en pressehetz.

- Det er med beklagelse at måtte meddele, at vi trækker os som ulige investorer, men vi ønsker ikke at stå model til den hetz, som pressen udviser, og der vil derfor ikke blive investeret i yderligere spillere i Brøndby eller nogen anden klub i DK, og vi vil derfor ikke indgå i en redningsplan for Brøndby. Vi ønsker klubben held og lykke, lød i en fælles meddelelse fra de tre millionærer, der åbenbart har opfattet de kritiske spørgsmål til deres virke i forretningslivet og deres omgang med rabiate Brøndby-fans som en 'hetz'.

Efterfølgende sagde Thomas Rasmussen, der i øvrigt nu vil forsøge at afvikle sit player sponsorat af  Simon Makienok så hurtigt som muligt, til bold.dk:

- Jeg ville med glæde have kastet både 20 og 30 mio. kr. i Brøndby. Men det er ikke det samme som, at man gider blive svinet til for at gøre det.

Som BT i dag kan fortælle har trioen Thomas Rasmussen, Allan Kamper og Casper Hvidbjerg alle været i telemarketingsbranchen, hvor der er blevet brugt mildt sagt tvivlsomme metoder over for både ansatte og kunder.

I DRs 'Pengerapporten' blev Thomas Rasmussens selskab Dansk Skoleindkøb således afsløret som annoncehajer, der pressede kunder til at købe dyre og ubrugelige annoncer. Allan Kamper har ifølge avisen.dk chikaneret sine ansatte, truet dem med tæv og undladt at betale at betale løn, indtil fagforeningen HK er gået ind i sagen.

- Det der blev beskrevet dengang, tegner absolut ikke det korrekte billede af virksomheden, siger Kamper til BT om sin fortid.

Men udover de tvivlsomme metoder i telemarketingsbranchen, har de tre investorer, der fortrød, da de blev sat under kritisk lys, også tvivlsomme venner. Ifølge Ekstra Bladet har de særdeles stærke bånd til Brøndbys fangruppe Southside United, der rummer medlemmer med stærke bånd til nynazistiske grupper. Især Casper Hvidbjerg har gennem sit ejerskab af  Hovsa Bodega tætte forbindelser til ballademagerne. De tre rigmænd har ifølge avisen sørget for at invitere hooligans inden for i Michael Laudrup Lounge under kampene, men her lavede de så meget ballade og generede andre gæster, at de blev bandlyst.

Thomas Rasmussens kommentar:

- Vi dømmer ikke nogen, men jeg omgiver mig ikke med dem.

I følge avisen er de tre rigmænd tilsammen gode for omkring 120 mio. kr., heraf har Thomas Rasmussen langt den største pengetank med omkring 100 mio. kr.