Med sejr på 3-0 over Silkeborg er Brøndby klar til pokal-kvartfinale mod FCK.

Brøndby fik den første sejr i over en måned, da holdet hjemme vandt 3-0 over Silkeborg i DBU Pokalens ottendedelsfinale.

Sejren var særdeles fortjent, for forstads-københavnerne var toneangivende lige fra start, og holdet burde også være kommet foran i første halvleg, men Quincy Antipas og Martin Albrechtsen misbrugte et par gigantiske chancer.

I anden halvlegs andet minut kom føringen dog. Mathias Gehrt smækkede et indlæg fra kanten af straffesparksfeltet ind i hovedet på Quincy Antipas, som flot headede bolden ind bag Lasse Heinze i Silkeborg-målet.

Kort tid efter blev opgaven vanskeligere for midtjyderne, da Dennis Flinta fik sit andet gule kort - og dermed rødt.

20 minutter før tid blev kampen reelt afgjort, da Quincy Antipas i højre side af straffesparksfeltet driblede forbi tre Silkeborg-spillere, hvorefter han afleverede ind mod midten, hvor Mathias Gehrt ekspederede kuglen over mållinien.

Kort før tid scorede Brent McGrath til slutresultatet 3-0 fra en spids vinkel.

Det var første gang, Brøndby vandt en kamp, siden holdet 26. september slog B.93 i sidste runde af DBU Pokalen.

I kvartfinalen venter en gentagelse af sidste års kvartfinale, når Brøndby tager imod FCK. Sidste år endte FCK med at vinde turneringen takket være finale-sejr over AC Horsens.

Silkeborg kan koncentrere sig om at overleve i Superligaen. Næste kamp her er søndag mod... Brøndby.