KØB PLUS!

Brøndby-fans raser over Sønderjyske

Tilskuerne fra Brøndby kastede med snebolde under fredagens Superliga-kamp. Nu fortæller Brøndby-fans om spejlglatte forhold i Haderslev. Sønderjyske afviser kritikken.

Så skete det igen. Brøndby spillede en fodboldkamp og blev indberettet til DBU for fanballade.

Fredag aften havde 700-800 Brøndby-fans taget turen til Haderslev, og her opførte de sig eksemplarisk, indtil Sønderjyske fik tilkendt et straffespark, og skytten, Conor O’Brien, blev overdænget med snebolde. Den episode blev for meget for dommerudvikler Lars Nordlund, der har indberettet Brøndby til DBUs disciplinærkomité.

Men fra flere Brøndby-fans, som sporten.dk har været i kontakt med, lyder der nu heftig kritik af forholdene på udebaneafsnittet, fordi Sønderjyske ikke havde ryddet det for sne.

- Tribunen var som en kælkebakke med nogle små trin. Der var sne over det hele, og man kunne ikke se tribunen – kun lige kanten. Der var spejlglat, og der var is under sneen. Der var flere, der snublede og slog sig, beskriver en af de tilstedeværende Brøndby-fans, Martin Fly, tribunen.

- Det er uansvarligt at have en tribune, der ser sådan der ud. Det ville aldrig gå andre steder. Selv på Faxe-tribunen salter vi, hvis der har været frostgrader, selv om der ikke kommer sne ned, fordi den er overdækket. Så det er mærkeligt, at Sønderjyske, når de ikke engang har en tribune at byde os, ikke vil putte salt på eller skovle sneen væk, forklarer Martin Fly, der først vendte hjem i lørdag eftermiddag, fordi hans ven faldt ved stadion og blev kørt til Kolding Sygehus i en ambulance.

I Sønderjyske affejer man dog kritikken.

- Døden skal have en årsag. Sådan er det altid. Hvis ikke de havde kastet med sne, havde de måske kastet med noget andet. Vi har altså ikke varmelegemer i tribunerne. Vi har haft fokus på at rydde banen, så man kunne spille fodbold, og vi regnede med, at de (Brøndbys fans, red.) kunne holde sig fra sneen, siger direktør Klaus Rasmussen.

- Selvfølgelig føler vi et ansvar for afviklingen af kampen. Men der var nøjagtig samme forhold for hjemmeholdet, som der var for udeholdet. Vores fans kastede ikke snebolde efter spillerne eller kontrollørerne. Det føler de sig for gode til. Men det er åbenbart nemmere at provokere Brøndbys fans, end det er at provokere vores egne fans. Vi opfører os ordentligt hernede, fortsætter Klaus Rasmussen, der dog roser størstedelen af Brøndby-fansenes opførsel.

- Brøndbys supportere er faktisk fantastiske, fordi de rejser Danmark rundt og skaber en super opbakning, men der er åbenbart en hård kerne, der vil ødelægge det for de andre. Det frustrerer mig på Brøndbys og på fodboldens vegne. Det er sindssygt ærgerligt for at sige det mildt.

I Brøndby vil direktør Tommy Sommer Håkansson holde evalueringen af kampen mellem klubberne, men om indberetningen siger han:

- Det er selvfølgelig skidt, at vi har fået endnu en sag, men jeg synes nu også, at det her med de snebolde bliver lidt voldsomt overdrevet. Alt omkring romerlys, som vi har været kendte for, reducerer vi til ét romerlys i et ganske kort øjeblik. Vores fans tager aktion på det hurtigt, og det er rigtig fint.

Er det sådan, du tolker det – at man nærmest kan forvente, at der bliver kastet med sneen, når der ligger så meget, og man har fulde mennesker stående på tribunen?

- Det er jeg helt enig i.

I forvejen ligger der en sag hos DBU om baneløb i forbindelse med sidste uges pokalkamp mod FCK, og i kampen efter mod FCN blev der kastet et romerlys på banen.

Læs også: