Fodboldøkonom Jesper Jørgensen er sikker på, at ansatte og Spillerforeningen allerede har fået besked om Brøndbys krav

Brøndbys overlevelseskur er afstemt med medarbejderne i klubben og Spillerforeningen - ellers ville Brøndby ganske enkelt ikke turde sende planen ud.

Det mener fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte om Brøndbys udspil, der kræver voldsom lønnedgang for alle ansatte, henstand hos kreditorer og en aftale med Spillerforeningen, så det fulde krav fra feriepengesagen forhandles betragteligt ned.

- Jeg er overbevist om, at der har været en dialog og at der har været positive tilkendegivelser fra spillerne og fra Spillerforeningen. Alt andet ville være underligt, når Brøndby selv siger, at der skal komme en aftale i løbet af få dage. Set i det lys vil jeg tro, at Brøndby allerede er 90 procent i mål i forhold til at få aftalen i hus, siger Jesper Jørgensen.

Årsagen til at Brøndby efter alt at dømme kommer igennem med kravene, er ganske enkelt, at alternativet er så meget mere grumt. Det er en konkurs.

- Det her minder om, hvad enhver kriseramt virksomhed vil gøre. Alle kender Brøndbys situation, og der er kun få løsninger i klubbens situation: Man kan fyre medarbejdere, hvilket er dumt i en fodboldklub, eller man kan bede dem gå ned i løn. Og så få alle andre kreditorer til at spytte i kassen, siger Jesper Jørgensen, der også er overbevist om, at Brøndbys brand hjælper klubben - trods en mærket troværdighed.

- Det er meget få kreditorer, der vil forbindes med at Brøndby gik ned. Omvendt kan der være en stor positiv værdi i at være med til at redde Brøndby, siger Jesper Jørgensen.