*


KØB PLUS!

Broe i overraskende comeback

Tidligere Superligatræner Carsten Broe samler kræfter i københavnsk Danmarksserieklub

Carsten Broe er tilbage i fodboldens verden. Efter en pause hen over sommeren og efteråret skal træneren, der i sin tid rykkede Sønderjyske op i Superligaen, atter stå i spidsen for en trup med knopper under støvlerne.

Det er københavnerklubben FA 2000, der spiller i Danmarksserien, der får glæde af 49-årige Broes rutine og evner, som han oven i købet har papir på i form af landets højeste trænereksamen.

- Det jeg går efter nu er et sted, hvor jeg kan genfinde min glæde ved fodbolden. Da de spurgte mig om jeg ville hjælpe, fandt jeg ud af, at det er en klub med et fint miljø, og det vil jeg gerne være en del af, siger Broe til Sporten.dk.

Det lød ellers som et endegyldigt farvel til fodspillet om læderkuglen, da Carsten Broe i maj stoppede som træner i ambitiøse FC Roskilde.

- Hvis man skal tegne et overordnet billede, så har jeg været fodboldtræner i 25 år nu, og det må sgu være nok. Sådan har jeg det. Jeg stopper. Nu har jeg siddet 25 år på de træbænke, og man sidder ikke skidegodt, skulle jeg hilse at sige, sagde Carsten Broe til bold.dk i foråret.

Træneren afslører nu, at det var et længerevarende sygdomsforløb, der tvang ham til at køre trænerkarrieren i garage for en stund.

- Jeg har været igennem et sygdomsforløb det seneste års tid som har gjort, at jeg ikke har haft de vilde kræfter eller energi til rådighed. Så jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke ville arbejde med de tre øverste rækker. Men hyggelige og rare mennesker vil jeg gerne arbejde med, og hvis de kan få glæde af min viden og erfaring, er det kun glædeligt, forklarer han.

Derfor passer det ham fint, at FA 2000 ikke ser ud til at kunne gentage de seneste to sæsoners oprykninger.

- De kan ikke nå at rykke op i år, og det passer mig egentlig fint. Det bliver nok til en stille og rolig midterplacering i år. Det var en af de ting, der tiltalte mig ved klubben. Så kan jeg komme i gang igen og forhåbentlig genfinde energien. Det ville være svært i en klub, der har en målsætning om at spille europæisk fodbold inden tre år.

For eget vedkommende er det heller ikke et comeback til Superligaen, radaren er låst fast på.

- Jeg aner ikke, hvad det skal blive til på sigt. Det er et umuligt spørgsmål at svare på nu. Det vigtigste er at få kræfterne tilbage. Jeg tænker ikke på, om det er første skridt på vej tilbage til Superligaen. Det eneste jeg tænker på er, at jeg skal oven på og få energien tilbage, siger Carsten Broe.

FA 2000, der står for Frederiksberg Alliancen 2000, spiller sin næste danmarksseriekamp til april næste år.

Læs også: