KØB PLUS!

Brian Steen: Uværdigt for alle

AGFs sportschef Brian Steen Nielsen er ærgerlig over Mark Howards opfattelse af sit exit ud af klubben

AGFs sportschef Brian Steen Nielsen var i en overgang tæt med den tidligere AGF-spiller Mark Howard. Men forholdet ændrede sig, da Brian Steen Nielsen efter Mark Howards egne ord stak ham i ryggen, da han gik fra at tilbyde en kontraktforlængelse på tre og et halvt år til ingenting. Læs hele Mark Howards historie her

I BT og på sporten.dk taler Mark Howard nu ud om sin sidste tid i AGF, hvor han følte sig ydmyget af træner Peter Sørensen, og hvor han følte, at Brian Steen Nielsen løb fra et klart løfte. Hele efterspillet ærgrer Brian Steen Nielsen.

Hvad tænker du overordnet, når du læser Marks beretning?

- Det er jeg rigtig ked af. Især på Marks vegne. Jeg ved med mig selv, at jeg altid sætter en stor ære i at sige farvel til spillerne på en rigtig måde, så de kommer godt videre herfra. Jeg vil gerne have, at tidligere spillere er gode ambassadører for AGF, så jeg synes da helt sikkert, at det er ærgerligt, at Mark står tilbage med den her følelse af sin sidste tid i klubben.

Han siger, at du har løbet fra et klart løfte om en kontraktforlængelse, da han vælger at blive opereret. Fire måneder senere meddeler du, at I ikke kan tilbyde en kontrakt alligevel. Hvad siger du?

- Helt overordnet set er der flere usandheder, og derfor er jeg netop glad for, som der også står, at der har været en sportslig administrator eller agent involveret. Jeg er ked af, at det ender sådan her på Marks vegne, for det er uværdigt for alle parter. Jeg har forsøgt at gøre tingene på den helt rigtige måde, og jeg synes endda, at vi gav ham en gestus ved at give ham en ny aftale. Vi havde jo ikke behøvet at tilbyde ham seks måneder, hvor vi så var enige om, at den kunne ophæves efter to måneder.

Han siger, at i havde et tæt forhold i begyndelsen, men at han føler sig svigtet af dig. At du løb fra dine ord. Hvad er din opfattelse?

- Jamen, jeg kan slet ikke genkende den person han beskriver. Jeg vil da sige, at jeg har hjulpet Mark meget, og jeg hjalp endda hans kæreste med at få et rigtig godt job, da de kom til Aarhus. Heldigvis ved alle, der bare kender mig det mindste, at jeg ikke er typen, der lyver. Jeg er sådan lidt ramt på en stolthed. Jeg har de sidste 6-7 år gjort meget ud af at slutte godt af med spillere, der har forladt klubben og i 98 procent af tilfældene er det lykkedes.

- Jeg kan jo rigtig godt lide Mark som person. Det er da også en af årsagerne til, at jeg fremhæver en masse positive ting, når amerikanske agenter ringer og spørger på ham.

Når du læser Marks beretning om den måde Peter Sørensen har behandlet ham. Synes du, at han er blevet behandlet med respekt?

- De ting der beskrives omkring Peter er en sag mellem Mark og Peter. Der må du tale med Peter. Der har Peter været meget tættere på det, end jeg har.

Læs resten af interviewet med AGFs sportschef Brian Steen Nielsen i BT lørdag

Læs også: