Brian Laudrup tror ikke på Danmark

For tyve år siden blev Brian Laudrup europamester. Han tror ikke på, at det danske landshold gentager sensationen fra 1992.

Danmark er endt i en af EM-slutrundens sværeste grupper. Ikke desto mindre har landsholdets gode form i kvalifikationen ført til optimisme fra både danske og internationale eksperter, der ikke vil afskrive en sensation fra danskerne.

Danmarks parring med to af favoritterne, Holland og Tyskland, i gruppespillet har flyttet fokus tilbage på 1992, hvor Richard Møller & co. leverede overraskelsen ved at slå begge hold på vej mod titlen. Brian Laudrup tror imidlertid ikke på en gentagelse.

- Nej, en sensation, som den i 1992 vi lavede ved at slå Tyskland i EM-finalen, er ikke mulig ved dette EM. Alt er godt nok muligt i fodbold, men jeg vil godt udelukke, at vi kan gentage den triumf. For 20 år siden klappede alt for os. Vi kom ind i en stime og flød på en bølge af succes, siger Brian Laudrup i et interview med det tyske fodboldforbunds hjemmeside.

- Det vil være en stor succes for det aktuelle landshold, hvis de kan overleve den indledende pulje og gå videre. Næsten på niveau med vores EM-sejr. Danmark er den store outsider i denne hammerhårde pulje. Både Holland og Tyskland tæller med blandt turneringsfavoritterne, og portugiserne er i Top 10 på verdensrangslisten, konstaterer Laudrup, der ser lidt af samme i Bendtner som i Elkjær.

- Jeg sammenligner ham altid med Preben Elkjær, der også nød livet og altid var god for en joke. Han er en spiller, der deler folk i to lejre. Med sine eskapder kan han vende fansene imod sig selv. Når han rammer målet og afgør kampene, ligger fansene for hans fødder. Desværre var han ofte skadet i denne sæson. Man er nødt til at håbe, at han finder formen igen. Som central angriber er der ingen alternativer, fastslår Laudrup om Bendtner.

Læs også: