KØB PLUS!

Brian Laudrup tror ikke på Danmark

For tyve år siden blev Brian Laudrup europamester. Han tror ikke på, at det danske landshold gentager sensationen fra 1992.

Danmark er endt i en af EM-slutrundens sværeste grupper. Ikke desto mindre har landsholdets gode form i kvalifikationen ført til optimisme fra både danske og internationale eksperter, der ikke vil afskrive en sensation fra danskerne.

Danmarks parring med to af favoritterne, Holland og Tyskland, i gruppespillet har flyttet fokus tilbage på 1992, hvor Richard Møller & co. leverede overraskelsen ved at slå begge hold på vej mod titlen. Brian Laudrup tror imidlertid ikke på en gentagelse.

- Nej, en sensation, som den i 1992 vi lavede ved at slå Tyskland i EM-finalen, er ikke mulig ved dette EM. Alt er godt nok muligt i fodbold, men jeg vil godt udelukke, at vi kan gentage den triumf. For 20 år siden klappede alt for os. Vi kom ind i en stime og flød på en bølge af succes, siger Brian Laudrup i et interview med det tyske fodboldforbunds hjemmeside.

- Det vil være en stor succes for det aktuelle landshold, hvis de kan overleve den indledende pulje og gå videre. Næsten på niveau med vores EM-sejr. Danmark er den store outsider i denne hammerhårde pulje. Både Holland og Tyskland tæller med blandt turneringsfavoritterne, og portugiserne er i Top 10 på verdensrangslisten, konstaterer Laudrup, der ser lidt af samme i Bendtner som i Elkjær.

- Jeg sammenligner ham altid med Preben Elkjær, der også nød livet og altid var god for en joke. Han er en spiller, der deler folk i to lejre. Med sine eskapder kan han vende fansene imod sig selv. Når han rammer målet og afgør kampene, ligger fansene for hans fødder. Desværre var han ofte skadet i denne sæson. Man er nødt til at håbe, at han finder formen igen. Som central angriber er der ingen alternativer, fastslår Laudrup om Bendtner.

Læs også: