KØB PLUS!

Brian Laudrup: Katastrofe med Rangers

Brian Laudrup begræder beslutningen om, at hans tidligere klub Glasgow Rangers tvangsnedrykkes fra den bedste skotske fodboldrække

De 54-dobbelte skotske mestre Glasgow Rangers kommer ikke til at spille med i landets bedste fodboldrække i den kommende sæson.

Beslutningen er lig med en regulær katastrofe for skotsk fodbold. Det mener Brian Laudrup, der selv spillede i klubben fra 1994-1998.

- Det er selvfølgelig en katastrofe for fodbolden i Skotland og for Rangers. Når man tænker på, hvor stor en klub og institution det er i landet, så kommer det til at gå ud over mange mennesker i form af fans og arbejdspladser internt i klubben, men også økonomisk i forhold til de andre klubber. Så det er en spændt situation, det er der ingen tvivl om, siger han til sporten.dk

Rangers har siden februar været sat under administration, fordi klubben havde oparbejdet en gæld på astronomiske 134 millioner pund (1,2 milliarder kr.). Og selv om der er gjort forskellige redningsforsøg, lykkedes det altså ikke at få Glasgow-kæmpen på ret kurs.

- Det er selvfølgelig forfærdeligt, at det kan gå så galt. Det havde jeg aldrig nogensinde set kunne ske. Vi taler jo om en klub, som betyder meget for så mange. Det er en meget, meget stor klub, som nu får det rigtig svært, siger Brian Laudrup.

Men det er ikke kun Rangers og klubbens tusindsinvis af fans, der bliver berørt af nedturen. Også de øvrige klubber i Premier League kommer til at mærke, at Rangers ikke længere er en del af den bedste fodboldrække, vurderer Brian Laudrup.

- Man skal også se på det ren sportsligt. Opgørene mellem Rangers og Celtic er jo det, der kendetegner Skotland, og det er de kampe, der bliver vist i hele verden. Samtidig gør Rangers som modstander en masse godt for de andre klubber i form af mange tilskuere, så de andre tjener flere penge, når de spiller mod dem, siger Laudrup, der ikke regner med at se Rangers tilbage på toppen af skotsk fodbold lige foreløbig.

- Der hænger en masse sorte skyer over Rangers, og man kan godt forestille sig, at det kan tage rigtig mange år at genskabe den storhed, som Rangers har haft. Så det bliver noget, der kommer til at trække tænder ud mange år fremover, siger han.