FC Barcelona vandt lørdag aften 5-2 over Rayo Vallecano - ikke mindst takket være fire mål af brasilianske Neymar.

Lionel Messi er skadet for tiden, og uden ham mangler FC Barcelona en dimension. Men så er det jo godt for de spanske mestre, at de har andre, der kan tage over.

Lørdag var det i den grad brasilianske Neymar, der svingede dirigentstokken, da FC Barcelona på eget græs vandt 5-2 over Rayo Vallecano.

Den lille Madrid-klub kom ellers foran, da Bebe efter et kort hjørnespark fandt Javi Guerra, som passerede Claudio Bravo i katalanernes mål.

Men derefter overtog Neymar sit show.

Først fældede Diego Llorente brasilianeren i det kriminelle felt, og her viste Neymar stor koldblodighed ved at score på det store tilbud med et ganske kort tilløb.

Ti minutter senere fik FC Barcelona igen straffespark, og igen var det Neymar, der blev fældet. Denne gang var det Nacho, der var synderen for Rayo Vallecano. Og nok en gang var Neymar køligheden selv, da han skulle eksekvere fra 11-meter-pletten.

2-1 holdt til pausen, og i starten af anden halvleg spillede Rayo Vallecano ganske fornuftigt, og de kunne såmænd godt have udlignet. Men i stedet var det Neymar, som midtvejs i anden halvleg tog spændingen ud af kampen ved at score på riposten efter et skud fra Luis Suárez.

Minuttet efter var Neymar igen på spil. Denne gang var Luis Suárez sluppet fri, men han afleverede uselvisk til Neymar, som kunne score i tomt mål.

Luis Suárez kom dog også på scoringstavlen, da rollerne 13 minutter før tid var byttet om. Denne gang lagde Neymar op til Suárez. som scorede ved den fjerneste stolpe.

Rayo Vallecano fik et trøstmål ved Jozabed fire minutter før tid, men det var og blev et trøstmål, og med sejren er FC Barcelona igen á point med Real Madrid i toppen af rækken. Madrilenerne har dog den klart bedste målscore.

De to storklubber kan iøvrigt blive overhalet søndag, hvor Villarreal tager imod Celta Vigo.