KØB PLUS!

Bombe: Guardiola er ny Bayern-træner

Bayern München bekræfter, at Josep Guardiola overtager cheftrænerjobbet fra sommer og tre år frem

Det er en regulær bombe, der netop er udløst i international fodbold. Josep Guardiola er blevet bekræftet som ny cheftræner i Bayern München frem til sommeren 2016.

Dermed har tyskerne snuppet verdens mest eftertragtede træner for næsen af andre giganter som Chelsea og Manchester City.

Rygterne har svirret de seneste dage om Guardiola-møder med Bayerns topledelse, men onsdag eftermiddag skriver Tysklands to største sportsmedier Bild og Kicker, at Guardiola skriver under på en kontrakt frem til 2016. De meldinger blev bekræftet klokken 17.00 på Bayerns officielle hjemmeside.

- Vi er utrolig stolte over, at vi har formået at tiltrække en fodboldfagmand som Pep Guardiola, som var jagtet af mange andre store klubber, til Bayern München. Guardiola er en af verdens mest succesfulde trænere, og vi er sikre på, at han ikke blot vil få Bayern men tysk fodbold til at stråle endnu mere, siger Bayerns præsident Karl-Heinz Rummenigge.

Josep Guardiola har siden maj været på sabbat for at komme væk fra den hektiske trænerverden. På tre sæsoner nåede han at føre Barcelona til 13 ud af 16 mulige titler.

Men Guardiola ønskede at stoppe mens legen var god i Barcelona, og siden har nogle af fodboldens største klubber jagtet ham. Især Chelsea og Manchester City har længe lignet de mest realistisk kandidater, men Bayern München har knoklet stenhårdt i kulisserne.

Nu ser det ud til at bære frugt. Bayern-ledelsen har angiveligt ifølge både Gazzetta dello Sport og Kicker meddelt Bayerns nuværende træner Jupp Heynckes, at han skal stoppe i den nuværende trænerfunktion til sommer. Bayern er allerede godt på vej mod et sikkert mesterskab i den tyske Bundesliga i denne sæson efter to år med Borussia Dortmund-dominans.

Ifølge meldingerne har Bayern lokket med et budget af astronomiske dimensioner til at hente nye verdensstjerner til klubben.