Allan Hansen modtog 2,25 mio. kr. i særligt honorar, da han fratrådte DBU-formandsposten, og det vækker kritik

DBU præsenterede tidligere på måneden et højere million-underskud end forventet. Årets underskud var på 9,9 mio. kr., som var stort set dobbelt så stort som ventet.

Og nu kan Politiken fortælle, at det blandt andet skyldes et usædvanligt højt særligt honorar til den netop fratrådte DBU-formand, Allan Hansen.

Ifølge regnskabet udbetalte DBU 2,25 mio. kr. i "særligt formandshonorar", som var et engangsbeløb, Allan Hansen fik oveni årslønnen på 825.936 kr.

Det var en udgift, som DBU ikke havde budgetteret med, og derfor gav det et større underskud. Det vækker stor kritik fra klubfolket, som undrer sig over de store millionbeløb til DBU-toppen.

- DBU er ved at miste kontakten til breddeklubberne, der er hele unionens fundament. I den aktuelle sag må DBU forklare, hvad et særligt formandshonorar dækker. Et honorar, der står i skærende kontrast til den indsats, tusindvis af ulønnede frivillige yder i klubberne, siger Christian Mariegaard, formand for breddeafdelingen i Skive Idrætsklub til Politiken

Idrætsprofessor ved Syddansk Universitet Bjarne Ibsen kritiserer også udbetalingen.

- Den slags har jeg aldrig hørt om før. Det er rystende, at DBU ikke har nogen fornemmelse for, at det kan støde eller demotivere de frivillige, der knokler gratis for fodbolden, siger Bjarne Ibsen.

DBU forklarer til Politiken, at beløbet dækker over en pensionsaftale, og at den tidligere formand skal hjælpe DBU internationalt de næste tre år.

Allan Hansen nåede 12 år på formandsposten, før han overlod posten til Jesper Møller i begyndelsen af marts.