Mike Jensen blev matchvinder i sin afskedskamp på Brøndby Stadion, da Brøndby slog FCK i overtiden af pokalkvartfinalen.

Brøndby er klar til DBUs pokalsemifinale efter en hård duel mod ærkerivalerne fra FCK.

Kampen skulle helt frem til forlænget spilletid, før en vinder blev fundet, da Mike Jensen fik sin drømmeafsked med sin vante hjemmebane og endte som eneste målscorer.

I en tæt duel i første halvleg, hvor begge mandskaber tilspillede sig gode muligheder, kom det største drama, da Thomas Delaney slog hovedet sammen med Simon Makienok Christoffersen i en hovedstødsduel på midten af banen.

Episoden gik værst ud over FCK-spilleren, som i fem minutter var væk fra banen og blev syet med tre sting i omklædningsrummet, men heldigvis for udeholdet kom midtbanespilleren på banen igen og kunne konstatere, at måltavlen stadig sagde 0-0.

Forinden havde begge mandskaber ellers to store muligheder for at bringe sig i front.

Først var det Dennis Rommedahl, der på et godt indlæg fra Jens Stryger Larsen fandt Mathias Gehrt, men her var Rommedahl løbet i offside i det lille felt, og målet blev korrekt annulleret af dommer Kenn Hansen.

Dernæst var det udeholdets tur til at være uheldige. På et hjørnespark kom Andres Cornelius op til bolden og fik headet på mål, men overliggeren stod i vejen, og returen røg nok en gang på overliggeren, da også Rurik Gislason ramte træværket, så 0-0 holdt til pausen.

Det var gæsterne fra hovedstaden, der kom bedst ud til anden halvleg, og kun to minutter var det spillet af anden halvleg, da Andreas Cornelius satte den unge højreback Frederik Holst af og slog et præcist indlæg ind til brasilianeren Cesar Santin, som kom en postgang for sent og dirigerede bolden ud over baglinjen.

Presset fra FCK udmøntede sig midtvejs i anden halvleg til kampens helt store chance til samme Cesar Santin, som formåede at skyde ved siden af bolden kun en meter fra mål. Bolden var lagt ind af anfører Lars Jacobsen, som på et frispark fandt Thomas Delaney, der fik skubbet bolden frem til Santin helt tæt inde under mål.

For hjemmeholdets vedkommende var Mike Jensen tæt på at sparke bolden ind, men midtbaneslideren fik ikke træf på kuglen, og den ordinære spilletid endte 0-0.

Straks i den forlængede spilledetid skulle de 13.600 tilskuere få et mål at varme sig på. Det var ingen ringere end Mike Jensen, der foreløbig spillede sin sidste kamp for sin barndomsklub, som skulle score målet.

Mikkel Thygesen slog en lang bold op til Quincy Anitpas, der i en herrefight med Michael Jacobsen fik spillet Mike Jensen fri i dybden inde i feltet. Og fra en skarp vinkel kunne han få sin drømmeafsked med Brøndby Stadion, da han fladt passerede Kim Christensen.

Thomas Kristensen kom tættest på en udligning i den første halvdel af overtiden med et skud forbi den ene stolpe, men Brøndby holdt stangen.

I anden del af overtiden fik blandt andet Jens Stryger Larsen krampe, og FCK viste sig at have mere energi. Her var Claudemir en scoring nær på hovedstød, men midtbanespilleren headede lige på Michael Tørnes.

Det blev dog ikke til flere mål i den velspillede kamp, og Brøndby er med det ene mål klar til forårets semifinaler i pokalturneringen.

Også Esbjerg er klar til semifinalen efter en 2-1-sejr i Lyngby.