Det handlede ikke om, at Brøndby ikke KUNNE betale, da firmaet Absi i september indgav konkursbegæring mod klubben. Det handlede derimod om, at Brøndby ikke VILLE betale.

Det siger Brøndbys direktør til sporten.dk som reaktion på, at Ekstra Bladet i dag bringer historien om, at Absi med blandt andre de to tidligere FCK-folk Harald Nielsen og Jørgen Glistrup i bestyrelsen først dagen før, en sag om manglende betaling skulle behandles i skifteretten, modtog et beløb på 1,5 mio. kr. af klubben.

- Denne sag har aldrig udgjort en konkurstrussel for Brøndby. Der var ikke tale om, at vi ikke kunne betale, men om at vi havde forhandlet et forlig om en økonomisk kompensation på plads med en samarbejdspartner i forbindelse med et ophør af en samarbejdsaftale. Vores jurister har også klart givet udtryk for, at sagen aldrig ville give anledning til en konkursmulighed, siger Tommy Håkansson.

Sagen handler i bund og grund om et mislykket forsøg på at indføre et betalingskort, der skulle gøre det muligt for fans og sponsorer at købe forskellige varer med rabat. Aftalen med leverandøren Absi blev indgået i april 2011, men kortet blev ingen succes, og da Tommy Håkansson overtog direktør-sædet fra Jan Lockhart i juni 2012, var netop den aftale en af de første, han tog fat på. Han gik i dialog med Absi om at stoppe samarbejdet, og i samme ombæring stoppede Brøndby betalingerne til firmaet, mens forhandlingerne stod på.

- Brøndby IF kunne ikke forsvare at arbejde videre med den samarbejdsaftale, siger Tommy Håkansson.

Ifølge Brøndby-direktøren nåede parterne frem til en aftale, som lå klar til underskrivelse samme dag, som Absi uden om sin advokat valgte at gå i skifteretten for at indgå konkursbegæring mod Brøndby. En begæring, der derefter blev trukket tilbage.

Faktisk havde Brøndby ifølge Tommy Håkansson en så god sag i forbindelse med opsigelsen af samarbejdsaftalen, at han i virkeligheden slet ikke havde ønsket at indgå et forlig.

- Jeg vil gerne understrege, at havde det ikke været en så medieeksponeret virksomhed som Brøndby IF, så havde vi ikke valgt et forlig, men var gået rettens vej med sagen. Men det var vores vurdering, at det havde været dyrere på flere områder end et forlig, og det var helt klart, at det var de tidligere FCK-bosser i bestyrelsen og direktionens usmagelige strategi i forhandlingerne, siger Tommy Håkansson, der undrer sig over, at Peter Kisbye udtaler sig om sagen til Ekstra Bladet, eftersom aftalen ifølge Brøndby-direktøren blev indgået med streng fortrolighed.