Bendtners usikre fremtid: Bænken eller bagdøren?

Nicklas Bendtner går ind i det nye år uden at vide, om han er inde eller ude i engelske Arsenal

Danske Nicklas Bendtner må væbne sig med tålmodighed i januar måneds transfervindue.

Den 25-årige angribers fremtid i Premier League-klubben Arsenal ligner nemlig lige nu et stort spørgsmålstegn.

For enten ender Nicklas Bendtner med at varme bænken i endnu et halvt hos London-klubben. Eller også skippes han af sted til en mindre klub og en langt mindre lønpakke.

En ting er dog sikkert. Udsigt til fast spilletid i Arsenal eksisterer ikke for danskeren.

Det vurderer journalisten David Hytner, der følger Arsenal og Nicklas Bendtner for avisen The Guardian.

- Lukas Podolski har været ude i fire måneder, men er nu tilbage. Theo Walcott har været skadet i tre måneder og spiller igen. Og Arsenal har teknisk set også Sanogo, som kom til i sommer fra Auxerre. Han er fortsat skadet, men skulle blive klar til januar, siger han.

Selvom Nicklas Bendtner har opnået flere spilleminutter end ventet i denne sæson. Og til trods for, at han har scoret mål, skraber han fortsat bunden af Arsenals angriber-hierarki.

- Fornemmelsen har hele tiden været, at Nicklas Bendtner har skullet være Arsenals femtevalg i angrebet. Og den eneste årsag til, at han fået chancen et par gange, er på grund af skader, siger David Hytner.

- Men han har gjort det godt og har også anbefalet sig selv ved at arbejde hårdt. Man kan også godt sige, at han har kæmpet sig tilbage på holdet. Så hans situationen er ikke helt så afklaret, som den var i sommer, hvor alle troede, han ville forlade klubben, tilføjer David Hytner.

Men det bliver i sidste ende Arsenal-manager Arsène Wengers trang til at handle, der afgør Nicklas Bendtners skæbne i London.

Det forudser John ’Faxe’ Jensen, tidligere Arsenal-spiller og nu fodboldekspert hos 6’eren.

- Det kommer helt an på, om Arsenal skal ud og investere i en ny angriber. For skal klubben det, så er der ingen tvivl om, at det vil være bedst for Bendtner at finde en ny klub, siger han.

Lige nu vil den engelske rygtebørs, at Arsenal skal være klar på at hente enten Chelseas Demba Ba eller det spanske talent Álvaro Morata i Real Madrid.

Men dropper Arsène Wenger sin påståede angriberjagt, vil det formentlig betyde mere tid på bænken for Nicklas Bendtner.

- Hvis Arsenal ikke går ud og køber, er det nok usikkert, om han får lov til at forlade klubben, da Arsenal ligger nummer et og samtidig skal spille Champions League og FA Cup i det nye år. Og så er der måske brug for Bendtner, siger John ’Faxe’ Jensen.

Det er dog slet ikke sikkert, at Nicklas Bendtner overhovedet ønsker at forlade Arsenal på trods af udsigten til rollen som reserve.

Danskerens kontrakt med Arsenal udløber til sommer, og han finder ikke en klub, der vil tilbyde ham en lige så læskende lønseddel, mener David Hytner.

- Hvis Bendtner ønsker fast spilletid, må han nok forlade Arsenal. Men her har han en meget lukrativ kontrakt, og jeg er ikke sikker på, at han vil spille for mindre, siger han.

Læs også: