Bendtners store forvandling: Fra skurk til helt

Før ville ingen ikke kendes ved Nicklas Bendtner. Nu hyldes han efter sin scoring mod Cardiff.

- Super, super Nick – super, super Nick – super Nicklas Bendtner.

Arsenals fans gravede dybt i deres interne sangskat, da de fandt deres danske angribers hyldestsang frem efter Nicklas Bendtners sejrsmål i det 88. minut mod Cardiff onsdag.

Nicklas Bendtner har ellers ikke modtaget megen kærlighed fra sit hjemmepublikum i lang tid.

Faktisk har Arsenal-fans raset over angriberens fortsatte tilstedeværelse i klubben, siden han kom retur fra sit mislykkede lejeophold i Juventus.

Diverse debatfora og danskerens Twitter-profil er således blevet tæppebombet med kommentarer, der ønskeede Nicklas Bendtner langt, langt væk fra London.

Men stemningen synes at være vendt – i hvert fald for en stund – for 25-årige Bendtner.

Den kritiske presse gav ham topkarakterer, Twitter-profilen var pludselig rar læsning, og træner Arsène Wenger roste ham til skyerne.

- Vi kan ikke stoppe ham (fra at tale med andre klubber, red.), men han siger, at han vil blive her. Hvis han er fokuseret på at blive her og gøre sit job, så er han en fantastisk angriber, sagde Wenger efter kampen om sin danske angriber.

Samtidig er Nicklas Bendtner også blevet mere populær blandt holdkammeraterne i omklædningsrummet.

Arsenals spanske midtbanespiller Mikel Arteta roste danskerens indstilling, som ifølge ham har været uovertruffen.

- Hans attitude har været, ligesom den skal være, siden jeg kom til klubben. Han ved, at han er nødt til at vente på sin chance, fordi Olivier Giroud har gjort det rigtig godt, siger Mikel Arteta til Arsenals hjemmeside.

Og står det til den spanske midtbanespiller, skal Nicklas Bendtner ingen steder i det netop åbnede transfervindue.

- Manageren valgte at begynde med Lukas Podolski i angrebet, men da Bendtner kom på banen, synes jeg, at han så meget skarp og farlig ud. Vi har brug for folk som ham til at hjælpe holdet, når det behøver det, forklarer Mikel Arteta.

Også Nicklas Bendtners tyske holdkammerat Per Mertesacker priser sig lykkelig over at have danskeren i truppen.

- Det er vigtig at have en anden god angriber på holdet, som bare kommer ind og gør det, han plejer at gøre (score mål, red.), lyder det fra tyskeren.

Selvom Nicklas Bendtner indledte det nye år som dagens helt i Arsenal, så ville skæbnens ironi, at han ikke bare oplevede en uplettet optur.

Nicklas Bendtner var nemlig så uheldig at blive skadet, da han scorede, og danskeren måtte slukøret forlade banen.

Torsdag meddelte han så via Twitter, at hans ankel skal scannes fredag for at give svar på, hvor længe han frygtes at være ukampdygtig.

Samtidig med ros og topkarakterer må Bendtner dog også finde sig i, at engelske medier fortsat spekulerer højlydt i muligheden for, at Arsenal ønsker at hente en konkurrent i angrebet i løbet af januar. Sker det, ligner danskeren igen en færdig mand i London-klubben.

Læs også: