KØB PLUS!

Bendtner ryger tilbage på bænken

Nicklas Bendtner greb ikke de to chancer, han fik. Derfor ryger han nu tilbage på Juventus-bænken. Men der er ikke langt tilbage til banen

Så fik han chancen. Efter næsten to måneder på bænken har Nicklas Bendtner langt om længe fået den spilletid, han så længe har bejlet efter siden skiftet til den italienske storklub Juventus.

Den danske landsholdsangriber fik i sidste weekend sin første startplads, siden lejeaftalen fra Arsenal faldt på plads i slutningen af august, og onsdag aften fik han igen chancen, da han var blandt de første 11 på holdkortet, da ’Den gamle dame’ ved hjælp af en scoring i overtiden mod Bologna fik sæsonens niende Serie A-sejr.

Meget tyder imidlertid på, at lykken er kort for Nicklas Bendtner, som inden de forløbne dages kampe blot havde fået tre sporadiske optrædener i den prestigiøse stribede Juventus-trøje. Han er efter alt at dømme tilbage på bænken eller i værste fald tribunen, når Juventus i weekenden spiller topopgør mod rivalerne Inter.

- Jeg tror ikke, Nicklas Bendtner spiller mod Inter. Det ser ud til, at Antonio Conte (Juventus’ træner, red.) vil lave den største rokade i denne sæson og skifte syv mand ud til mødet med Inter, spår journalisten Massimilliano Nerozzi fra den italienske avis La Stampa.

Nicklas Bendtner spillede udmærket i 2-1-sejren over Bologna, men på trods af 90 minutter på banen fik han ikke scoret. Han fik dog overbevist Juventus-tilhængerne om, at han har flere kvaliteter end dem, der umiddelbart er synlige. Indtil nu har de italienske tifosis sat ham lidt i bås som en spiller, der lever på sin styrke i luften, men den seneste uge har overbevist dem om, at de har undervurderet danskeren.

- Jeg tror, at Juventus’ fans i det mindste fik set, at Nicklas Bendtner kan mere end bare at være god i luften. Den almindelige fan har troet, at han bare var en høj Thomas Sku-hravy-type (stor tjekkisk angriber fra 90erne, red.), der kunne heade den ind. Han viste mod Bologna, at han også kan med fødderne, forklarer Nerozzi.

Selv om Bendtner nu ryger ud af Juventus’ startopstilling, kan han være tilbage inden længe.

- Nicklas Bendtner skal nok få chancen igen, siger Massimilliano Nerozzi.

Det kan han i mangel af bedre. Juventus’ øvrige angribere præsterer langt fra på et niveau, der gør dem umulige at slå af.

De gode nyheder for Nicklas Bendtner er, at det kun er Mirko Vucinic, der ligner et sikkert førstevalg.

Spillet mellem Quagliarella, Bendtner, Giovinco og Matri ser lige nu åbent ud. Ingen af dem har scoret meget på det seneste, og jeg forestiller mig, at Conte vil rotere meget mellem dem i et tæt kampprogram de næste uger, slutter Nerozzi.

Da Juventus netop har fremvist et blodrødt regnskab, regner journalisten ikke med, at klubben vil købe konkurrenter til Nicklas Bendtner i løbet af vinterens transfervindue.

Omvendt skal den danske landsholdsspiller hæve sit spil betragteligt, hvis han også vil spille i den stribede trøje, når hans lejeaftale udløber efter denne sæson.

Læs også: