KØB PLUS!

Bendtner: Jeg blev misforstået i England

En mere afklaret og moden Nicklas Bendtner taler ud om sin tilværelse i Italien.

Nicklas Bendtner er et nyt og mere sofistikeret menneske. Det har ændret hans perspektiv på tilværelsen at blive far, og med skiftet til Juventus og et liv i Italien er han sluppet ud af de konforme kasser, som han følte sig fejlagtigt puttet ned i af de engelske medier. Nu interesserer han sig i stedet for kunst og præsenterer stolt sin samling.

Alt det og mere til fortæller Bendtner om i et stort interview med den engelske avis Daily Mail, der har besøgt danskeren i Torino.

Hvem skulle nogensinde have gættet, at den danske angriber er en stor fan af den kontroversielle engelske kunstner Damien Hirst - ja, ham med den 18 meter lange tigerhaj i konserveret i formaldehyd.

Det er dog ikke tigerhajen, at Bendtner har erhvervet, men han er stolt af det stykke Hirst-kunst, som han har brugt nogle af sine mange millioner på at købe.

- Nogle af mine venner er i kunstverden, og de præsenterede mig langsomt for den. Der sket altid noget nyt i den verden, nye kunstnere på vej frem, så det kan man aldrig blive træt af. Den nye ting, som jeg kan lide, er graffiti kunstnerne, jeg synes de er ret interessante.

- Jeg har syv malerier og tre skulpturer, som jeg er meget stolte af. Min favorit er nok det første, som jeg købte, og det er et Damien Hirst-maleri. Jeg elsker det. Jeg kan se på det hele dagen. Det repræsenterer på en måde mig, for jeg kan se noget af mig selv i det. Derfor bliver jeg ved med at kigge på det og kan se nye ting i det. Det er rart, når man møder nogen og finder en ny dybde i dem. Hver gang man ses, kommer der noget nyt og interessant frem.

Maleriet betyder noget særligt for Bendtner, netop fordi han mener, at folk for længst er holdt op med at se efter nye sider hos ham.

- Jeg sad lidt fast i England. Til tider følte jeg mig misforstået, og folk havde puttet mig i en kasse. Alle ville gerne have en mening om mig, men meget få ved, hvordan jeg er. Der er blevet skrevet meget om mig og taget ud af proportioner. Nicklas sagde dit, Nicklas sagde dat. Ligegyldigt hvor mange gange jeg forsøger at forklare tingene, vil folk ikke give slip. Det er det jeg mener med det billede, siger Bendtner og fastslår, at han føler sig fantastisk godt tilpas i sit nye hjemland.

- Jeg følte, at det var vigtigt at komme til et nyt land og få en frisk start; få gang i min karriere igen. Italien har sådan en fantastisk romantik, det er meget smukt. Der er et kunstmarked i Venedig, som er fantastisk, og i Firenze. Der er så mange fantastiske malere - selvom jeg aldrig kommer til at få råd til dem.

Udover kunstinteressen fortæller Bendtner også om, hvordan det har ændret ham at blive far.

- Det er fantastisk, når du oplever dit barn blive født. Det ændrer den måde du tænker på. Når du tegner en cirkel og laver pile ud fra den, så tegningen viser 'her er dit liv, og her det du virkelig har brug for', så er det faktisk ret få ting, som du behøver for at være lykkelig.

- Det (at få børn, red.) er noget, som jeg gerne ville, men jeg var nok ikke så klar, som jeg troede, at jeg var. Det sidste års tid er det begyndt at komme, siger en ærlig Bendtner.

Bendtner har dog stadig en meget solid tro på sig selv og sine egne evner. Og det er i det lys, at han ser sit lejemål til Juventus.

- Jeg har ikke et dårligt ord at sige om Arsenal, men hvis man sammenligner trofæer, så er Juventus på niveau med Manchester United.

- Det føles som om, at det er et større skridt end Arsenal. Jeg tænkte, at det ville blive godt for mig at komme til en stor klub med store forventninger, ligesom det var i Arsenal, da jeg kom der første gang. Hvis du kan klare dig her og lave mål, så kan du klare dig hvorsomhelst.

- Arsenal har solgt masser af stjerner uden at erstatte dem, hvor Juventus ikke ville sælge en eneste stjerne uden at hente en anden med det samme. Det er det, der har holdt dem oppe i toppen, siger Bendtner og fastslår, at det er gået fint med at komme ind i sin nye klub.

- Det sværeste har været, at der kun er en af trænerne, der taler engelsk, så det har været svært for mig at kommunikere med personalet og spillet. Jeg har en sproglærer, men jeg skal have en ny, for det fungerede ikke mellem os to - hun talte hverken engelsk eller italiensk særligt godt.

Læs også: