Sunderland var foran 3-1, men City fik 3-3 og er stadig med i guldkampen

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Man kunne se ansigtet, smilet, glæden. For Nicklas Bendtner havde fået ansigtsmasken af, og glæden ved den danske angribers flotte hovedstødsscoring til 1-2 ude mod Manchester City var tydelig. Glæden i danskerens ansigt steg i niveau, da Bendtner kort efter pausen uselvisk leverede en assist til 1-3-målet.

Det var hans fjerde scoring i fem ligakampe og den syvende i alt for Sunderland. Bendtners præstation falder midt i debatten herhjemme om, hvor få reelle alternativer landstræner Morten Olsen har til Bendtner på den forreste angrebsplads på landsholdet, og Bendtners nuværende styrke med kontinuerlige scoringer, assist og godt spil tydeliggør blot det danske problem.

Bendtners fuldtræffer faldt fire minutter og 15 sekunder inde i dommerens tillægstid i første halvleg. City havde naturligt nok bolden mest, mens Sunderland var farlig på omstillinger. Og det var netop på en kontra, at Sunderlands Stephane Sessegnon leverede et indlæg fra højresiden, og i en duel mod Citys Micah Richards fik Bendtner headet bolden ind i det lange hjørne.

Det var også i en omstilling, at Nicklas Bendtner ti minutter efter pausen snød off side-fælden i højresiden, og danskeren kunne faktisk have valgt at skyde på mål selv, men sendte i stedet et fladt indlæg ind tæt under mål, hvor Sebastian Larsson bare skulle prikke bolden i mål til 1-3.

Kort før tid kunne Bendtner have afgjort kampen med et fantasisk langskud, der havde retning mod trekanten.

Hvis Bendtner havde gjort det, havde Manchester City lagt sig ned. Men hjemmeholdet, der havde vundet 20 kampe i træk på hjemmebanen og med en 21.sejr kunne have tangeret Liverpools rekord fra starten af 1970erne, gav sig ikke.

Fem minutter før tid hamrede Mario Balotelli bolden i mål til 2-3, og bare et minut efter udlignede Aleksandar Kolarov for City.

Det havde Sunderland ikke fortjent, men for et ineffektivt og offensivt bovlamt City-hold var det udlignede mål guld værd, da man med et nederlag kunne være kommet seks point efter Manchester United, der spiller i morgen mod Blackburn, på førstepladsen.