Nicklas Bendtner fik en halv time på banen og havde en assist, da Rosenborg slog Brann i Mesterfinalen.

Bergen. 61 minutter og 40 sekunder. Så lang tid var der afviklet af onsdagens Mesterfinale i Norge, da Rosenborg kunne give officiel debut til angriberen Nicklas Bendtner.

Den danske angriber, der har fået enorm opmærksomhed i Norge efter sit skifte til norsk fodbold, kunne endda fejre en triumf og et oplæg til mål i sin første kamp for klubben.

I opgøret mellem den forsvarende mester og sidste års nummer to, Brann, vandt Rosenborg nemlig 2-0.

Bendtner lagde smart op til det andet mål i kampens sidste tillægsminut.

- Det var godt at få en god berøring i slutningen. Vi var en smule under pres, men vi gjorde det, vi skulle og straffede dem. Det var godt at starte sæsonen med en sejr, siger Bendtner til Eurosport ifølge nyhedsbureauet NTB.

Mesterklubben havde anfører Mike Jensen og Jacob Rasmussen som danske islæt i startopstillingen, mens Bendtner altså fik godt en halv time på banen.

Den tidligere landsholdsspiller gjorde ikke det store væsen af sig, inden han i det 94. minut smart fandt Tore Reginiussen, der satte tingene på plads.

Første halvleg havde været en åben slagudveksling dog med Rosenborg mest i teten, hvilket gav afkast på måltavlen efter 32 minutter.

Mellem venner og fjender trak Milan Jevtovic ind i straffesparksfeltet, hvor hans skud snittede en forsvarer og snød Branns målmand, Piotr Leciejewski, så stillingen var 1-0.

Rosenborg spillede ikke nogen stor kamp, men Brann formåede ikke for alvor at presse favoritten. I stedet for et sidste Brann-pres, cementerede Rosenborg sejren.

Ligaen begynder i denne weekend. Rosenborg lægger ud hjemme mod Odd på søndag.