Nicklas Bendtner blev den helt store helt for Wolfsburg, der lørdag aften vandt den tyske Super Cup efter 1-1 i ordinær spilletid og straffesparkskonkurrence mod Bayern München. Bendtner både udlignede til 1-1 og scorede på det afgørende straffespark.

Nicklas Bendtners første sæson i Wolfsburg var ingen succes, og udsigterne til spilletid er ikke blevet bedre af, at Wolfsburg i starten af transfervinduet forstærkede sig med angriberen Max Kruse, der før sæsonstarten ligner andetvalget bag hollandske Bas Dost. I folkevognklubbens opstart har Nicklas Bendtner desuden haft alenetæning med Wolfsburgs fysiske træner på grund af dårlig form, og træner Dieter Hecking har offentligt givet landsholdsangriberen en rusketur, men dog samtidig udtrykt en fortsat tro på Bendtner.

Sent lørdag aften betalte Bendtner i den grad tlbage for Dieter Heckings tillid, da han sammen med Max Kruse blev skiftet ind med 21 minutter tilbage af opgøret. Et minut før tid modtog Kevin De Bruyne bolden efter et fremragende opspil i højresiden, og belgieren knaldede den resolut ind i fødderne på en fremadstormende Nicklas Bendtner, der med venstrefoden dirigerede bolden op i nettaget uden den mindste tøven.

Heldigvis for Bayern München, der ikke havde Pierre-Emile Højbjerg i truppen, havde Arjen Robben i starten af anden halvleg sørget for et føringsmål til 1-0. Debutanten Douglas Costa sparkede lidt lignende Wolfsburgs mål et hårdt indlæg ind i feltet, som en lettere ukoncenret Koen Casteels kun halvklarede i målet. Robben stod godt placeret og fik i tæt samarbejde med Robert Lewandowski bragt Bayern foran.

I den tyske Super Cup er reglerne sådan, at man ved uafgjort går direkte til straffesparkskonkurrencen, og på ny indtog Bendtner en hovedrolle. Nicklas Bendtner var sat til at sparke det femte spark for Wolfsburg - forinden havde Bayern Münchens Xabi Alonso som den eneste brændt, så sparket kunne potentielt blive kampafgørende.

Det blev det. Nicklas Bendtner tog et længere tilløb til bolden og hamrede den op i nettaget på ny - igen uden chance for Manuel Neuer, der ellers råder over noget af et vingefang. På den måde fik Nicklas Bendtner i den grad gjort positivt opmærksom på sig selv med lidt over to uger før sæsonstarten mod Eintracht Frankfurt.

Super Cup'en spilles hvert år og er et møde mellem sidste sæsons mestre og pokalvindere.