Thibaut Courtois mener efter 4-0-sejren over Ungarn, at Eden Hazard på sine gode dage er verdens bedste.

Toulouse. Eden Hazard var en af kampens dominerende skikkelser, da Belgien søndag aften viste, hvorfor holdet af mange regnes blandt favoritterne ved EM i Frankrig.

Chelsea-stjernen, der har haft problemer med at finde storformen, indtog med et mål og et flot måloplæg en afgørende rolle, da Belgien efter en god kamp vandt hele 4-0 over Ungarn i ottendedelsfinalen i Toulouse.

- Hvis han har det godt, er han den bedste i verden, siger Belgiens målmand, Thibaut Courtois, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Målmanden, der også spiller i Chelsea, er kun moderat utilfreds med én ting efter kampen mod Ungarn.

- Det eneste, vi måske kunne have gjort en smule bedre, var at afgøre kampen tidligere, siger Thibaut Courtois.

Belgien havde store muligheder i den chancerige kamp, hvor også Ungarn var tæt på flere gange trods spillemæssig underlegenhed.

12 minutter før tid spillede Eden Hazard sig selv fri med en smart detalje, og hans oplæg blev sendt i mål af indskiftede Michy Batshuayi.

Minuttet efter scorede Eden Hazard selv til 3-0 med et godt skud, hvorefter han lod sig udskifte.

25-årige Eden Hazard holder benene på jorden før fredagens kvartfinale mod Wales.

- Vi er bare lykkelige. Det er endnu for tidligt at tænke videre. Vi tager det fra kamp til kamp, men vi har kvaliteterne til at komme langt, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Mens Belgien blev nummer to i sin gruppe efter Italien, vandt Ungarn sin gruppe foran Island, Portugal og Østrig.

Ungarns landstræner, tyske Bernd Storck, er tilfreds med sit hold, der overraskede mange positivt under EM med målsøgende fodbold.

- Vi kan se fremtiden i møde med rank ryg, holdet har vist karakter. Vi har gjort folk i Ungarn lykkelige, siger Bernd Storck.

Ungarn havde før EM ikke været med ved en stor slutrunde siden VM i Mexico i 1986.