København. Brøndby og FC København spiller 1-1 i topkampen i Alka Superligaen. Begge hold har 15 point. Andrew Hjulsager udligner med et drømmemål i anden halvleg.

Brøndby. Brøndby holder førstepladsen i Alka Superligaen.

Søndag spillede ligaens førende mandskab 1-1 hjemme mod mestrene, FC København, i det med spænding imødesete opgør mellem rækkens nummer et og to.

Andrija Pavlovic scorede for gæsterne i første halvleg, mens Andrew Hjulsager ganske fortjent fik udlignet til slutresultatet midt i anden halvleg foran 23.518 fortrinsvis begejstrede tilskuere.

Både Brøndby og FCK har 15 point efter syv kampe, men Brøndby fører Superligaen i kraft af en bedre målscore.

Brøndby mødte frem med 22 scorede mål og ligaens bedste offensiv, mens FCK stillede op med den bedste defensiv, der kun havde lukket tre mål ind.

Kampen blev en hæsblæsende affære i en elektrisk atmosfære; intens og med visse tilløb til godt spil. Men også i perioder lidt for hektisk.

Hjemmeholdet kom som forventet stormende fra start med det høje presspil, som har karakteriseret Brøndby siden cheftræner Alexander Zornigers ankomst i sommer.

Masser af hurtige afleveringer i banens længderetning, men også lidt for mange boldtab på egen banehalvdel, der kunne være blevet kostbare.

Det hører selvfølgelig med til historien, at Brøndby denne gang mødte FCK, hvis veltrimmede organisation ikke lader sig hyle lige så let ud af den som eksempelvis AGF og Sønderjyske.

Mens hjemmeholdet kom frem til det, man kan kalde både kvarte og halve chancer, lurede FCK på den store mulighed.

Den opstod, da kampen netop var gået ind i det 45. minut, og FCK's højreback, Peter Ankersen, kom forbi Brøndbys Svenn Crone.

Ankersens indlæg endte i hovedet på en fri Andrija Pavlovic, der med sit andet ligamål scorede til 1-0 for FCK.

I pausen varmede Rasmus Falk op for gæsterne i silende regn.

Den tidligere OB?er skulle skiftes ind i stedet for Benjamin Verbic, men Rasmus Falk måtte omgående forlade banen sammen med de andre spillere, da Brøndby-fans affyrede flere kanonslag og lagde et tykt lag gul røg ind over banen.

FCK-fans havde også gang i diverse fyrværkeri, og dommer Jens Grabski Maae måtte sende spillerne i omklædningsrummet i cirka fem minutter, indtil røgen havde lagt sig.

FCK virkede nogenlunde i kontrol i begyndelsen af anden halvleg. Og så alligevel ikke, for Brøndby kom frem til en mulighed, da Mathias "Zanka" Jørgensen tøvede ved en fremlægning, så Teemu Pukki var ved at score i regnen.

Efter lidt over en times spil måtte FCK-målmand Robin Olsen vise klassen, da Svenn Crone sendte et hårdt skud af sted i retning af målet.

Midt i halvlegen fik Brøndby udbytte af de store anstrengelser, da Andrew Hjulsager med en flot og velplaceret helflugter scorede til 1-1 helt ude ved stolpen.

Den åbne slagudveksling fortsatte med chancer til begge hold, men det endte uafgjort, hvilket begge hold kan være nogenlunde tilfredse med.