KØB PLUS!

Beckham: Færdig i LA

David Beckham spiller sin absolut sidste kamp for LA Galaxy i MLS-finalen.

1. december er den dato, hvor julemåneden begynder, men det er også dagen, hvor David Beckham afleverer sin sidste pakke til den soccer-interesserede del af USA. Den elegante engelske fodboldspiller bekræfter nu, at han spiller sin sidste kamp for LA Galaxy, når holdet i årets Major League Soccer-finale tørner sammen med Houston Dynamo.

Men selvom han er fyldt 37, betyder det ikke, at Beckham smider støvlerne langt væk endnu.

- Jeg har haft en helt særlig tid, mens jeg har spillet for LA Galaxy, men jeg vil gerne opleve en sidste udfordring, inden min karriere stopper, sagde den tidligere United-spiller ved et pressemøde.

Han har dog også andre planer uden for banen.

- Jeg ser ikke det her som afslutningen på mit forhold til denne turnering, for det er min ambition at få en andel i ejerskabsstrukturen en gang i fremtiden.

- Mens jeg har været her, har jeg set sportens popularitet vokse hvert år. Jeg har været heldig at vinde trofæer, men endnu vigtigere er den fantastiske modtagelse, som jeg har fået fra fans i LA og over hele USA. Fodboldens potentiale har ingen grænser i dette vidunderlige land, og jeg vil altid være med til at få den til at vokse.

Beckham kom til LA Galaxy fra Real Madrid i 2007 og har vundet tre Western Conference-mesterskaber med klubben samt MLS Cuppen sidste sæson. I mellemtiden har han også været lejet ud til AC Milan, mens den amerikanske turnering har ligget stille.

Der har været rygter fremme i de australske medier, om at Beckham er på vej til den australske A-League, hvor fem forskellige klubber skulle være interesserede i at hente den aldrende midtbanespiller.

Her henter tidligere europæiske topnavne som italienske Alessandro Del Piero og englænderen Emilie Heskey karrierens sidste basører, men Kina kan også være en mulig sidste destination i det beckhamske fodboldeventyr, der både har rummet flotte højdepunkter som The Treble i 1999 i spidsen for Manchester United og store skuffelser som Kim Miltons røde kort i kampen mod Argentina under VM i 1998 og den manglende udtagelse til Storbritanniens OL-hold i år.

Læs også: