KØB PLUS!

Barton: Min indre abe tog over

Joey Barton giver sin indre abe skylden for den hjerneblødning, der fik ham udvist i den allerede historiske kamp mellem Manchester City og Queens Park Rangers.

De fleste med et kendskab til Premier League ved, at Joey Barton er ikke Guds bedste barn. Men selv efter hans standarder var overfaldene på først Carlos Tevez og siden Sergio Agüero over stregen. I et stort interview med det engelske tidsmagasin GQ åbner han nu op om hændelsen, der medførte 700.000 kr i bøde, 12 dages karantæne, og et års lejeophold til Marseille.

- Jeg ser på det nu, og det er næsten som om, det ikke er mig. Jeg tænker: 'Hvad fanden tænkte du på?' I situationen tænkte jeg på en eller anden underlig måde, at det var den rigtige løsning, men når jeg ser på det nu, ved jeg, at det ikke var det, fortæller Barton.

- Jeg er nødt til at lære min lektie af det. Hændelsen viste mig bare, hvor langt jeg er fra den person, som jeg gerne vil være.

- Min indre abe arbejder ikke godt med uretfærdighed, udtaler Barton også kryptisk, sandsynligvis med hentydning til Tevez' provokerende adfærd op til sammenstødet.

Tilbage i maj mødtes Queens Park Rangers og Manchester City i sidste spillerunde i en kamp, der ville få afgørende betydning for henholdsvis nedrykning og mesterskabskamp for de to klubber.

Undervejs i kampen nedlagde Barton Carlos Tevez, som tydeligvis fiskede efter at fremprovokere en af den iltre englænders famøse vredesudbrud. Det forsøg lykkedes så godt for argentineren, at Barton i den efterfølgende tumult også savede Sergio Agüero ned med et knæ i ryggen - efter at han i øvrigt allerede var blevet præsenteret for det røde kort af dommeren.

Joey Barton kan nu se frem til at aftjene resten af karantænen hos sin midlertidige arbejdsgiver, Marseille.

Læs også: