FC Barcelonas spanske mestre vandt lørdag aften også den spanske pokalfinale, da katalanerne besejrede Athletic Bilbao 3-1 takket være to mål af Lionel Messi og et af Neymar.

Lionel Messi grundlagde sejren efter 20 minutters spil med en genialitet. Den lille, argentinske troldmand modtog bolden i FC Barcelonas højre side, driblede og løb forbi fire mand, som var det porte på en slalom-løjpe, inden han i fri position sendte bolden forbi Iago Herrerin i baskernes mål.

Det var en spand koldt vand i Athletic Bilbao-spillernes ansigt. Indtil da havde de faktisk haft ganske godt styr på Lionel Messi, men her viste han sin enorme klasse og gjorde opgaven ikke så lidt vanskeligere for Bilbao-spillerne.

Små ti minutter før pausen blev det 2-0 til FC Barcelona, da de med hurtige førstegangsafleveringer kombinerede sig igennem modstandernes forsvar. Luis Suárez endte med at få bolden på kanten af feltet, men uruguayaneren spillede den uselvisk på tværs af feltet, hvor en udækket Neymar let kunne score.

I anden halvleg blev det 3-0 til FC Barcelona efter en halv times spil, da Dani Alves brød igennem i katalanernes højre side. Brasilianeren lagde bolden på tværs, hvor Lionel Messi stødte frem ved den nærmeste stolpe og sendte bolden i mål med ydersiden.

Fem minutter senere reducerede Iñaki Williams, men det var og blev et trøstmål, og FC Barcelona kunne fortjent køre sejren hjem.

Mod slutningen af kampen udviklede tingene sig til mindre håndgemæng imellem spillerne, således at dommeren, Carlos Velasco Carballo, måtte hive det gule kort op ad lommen nogle gange for at få spillerne til at falde til ro.

Det var 27. gang, FC Barcelona vandt Copa del Rey, som den spanske pokalturnering hedder. Det er rekord. I begge deres seneste to pokaltriumfer - i 2012 og 2009 - vandt de også over Athletic Bilbao.

Sejren betyder også, at FC Barcelona holder liv i drømmen om at vinde The Treble - mesterskabet, pokalturerningen og Champions League, ligesom klubben gjorde i 2009.

I årets Champions League-finale møder FC Barcelona de italienske mestre, Juventus, på lørdag.