FC Barcelona er tilbage på førstepladsen i den spanske Primera Division i fodbold.

Lørdag aften vandt Lionel Messi og co. 3-0 ude over Espanyol, der nærmest forærede sejren til lokalrivalen.

Efter en målløs første halvleg skulle der lidt af en gave til for at sætte FC Barcelona i gang efter 50 minutters spil.

En håbløs tilbagelægning blev dygtigt opfanget af Luis Suarez, som med ydersiden bragte gæsterne foran 1-0.

Ti minutter senere var Neymar tæt på at fordoble føringen, men Espanyol-målmand Diego Lopez fik med det yderste af handskerne ekspederet bolden over mål til hjørnepark.

20 minutter før tid kunne målmanden dog intet stille op, da Barcelona slog til for anden gang i kampen.

Lionel Messi kom med gode træk ind i hjemmeholdets straffesparksfelt.

Argentineren sendte bolden hen til Ivan Rakitic, der med en rolig inderside scorede til 2-0.

Kort før tid kom Luis Suarez på måltavlen for anden gang, og endnu en gang skete det efter en gigantisk brøler af hjemmeholdet.

Espanyols Aaron Caricol ville sende bolden ud af eget straffesparksfelt, men fik ikke ordentligt træf på bolden, som i stedet blev lagt til rette for Luis Suarez.

Angriberen afdriblede herefter Diego Lopez og scorede til 3-0.

Med sejren har FC Barcelona 81 point for 35 kampe, det samme antal point som Real Madrid på andenpladsen. Barcelona topper ligaen, fordi klubben er bedst i indbyrdes kampe mod Real Madrid.

Real, der tidligere lørdag med besvær vandt 2-1 hjemme over Valencia, har imidlertid fire kampe tilbage at spille mod Barcelonas tre.

Cristiano Ronaldo og co. ligger dermed fortsat godt i forhold til at vinde Primera Division for første gang i fem år.

Tidligere lørdag aften vandt Atlético Madrid hele 5-0 ude over Las Palmas.

Atlético Madrid er nummer tre med 71 point for 35 kampe.