Det lignede den helt store fiasko for Barcelona, da mesterholdet var kommet bagud 0-1 hjemme mod baskerne fra Athletic Bilbao. Men to hurtige scoringer midt i anden halvleg reddede den catalanske storklub fra ydmygelsen.

Hvis Barcelona havde tabt kampen, ville det have været ensbetydende med det fjerde nederlag i træk for storholdet, som har vist alvorlige svaghedstegn i dette forår. Men så galt gik det ikke.

Athletic Bilbao var kommet foran kort inde i anden halvleg på et mål af Aduriz, og få minutter efter fik gæsterne endda annulleret en scoring for offside. Men så gik det stærkt. Først scorede Pedro i 72. minut efter forarbejde af Dani Alves og et skud fra Alexis, og to minutter senere sørgede Lionel Messi så for alvor for at genetablere det gode humør blandt tilskuerne på Camp Nou, da han med et hårdt, fladt frispark sørgede for sejrsmålet til 2-1.

Athletic, der aktuelt er på fjerdepladsen i Primera Division, arbejdede hårdt for at komme frem til nye chancer, som kunne føre til udligning og et enkelt point, og i det sidste minut var det tæt på at lykkes. Men i sidste øjeblik kom Javier Mascherano på tværs og fik blokeret for Ricos skudforsøg, som ellers meget vel kunne have endt i nettet.

2-1 sejren hjemme over Bilbao holder samtidig det spinkle håb om at genvinde mesterskabet i live for Barcelona. Catalanerne rykkede op på andenpladsen to point foran Real Madrid, som ikke spiller i denne weekend, men stadig fire point efter Atletico Madrid på førstepladsen.