Barcelona uden Lionel Messi er ikke det samme hold, men det katalanske storhold klarer sig endda. Lørdag aften sørgede brasilianske Neymar med to scoringer for en sejr på 2-1 hjemme over Villarreal.

I første halvleg udnyttede Neymar et straffespark, som man kunne diskutere, om det skulle være dømt eller ej. Bolden blev sparket direkte op på hånden af Villarreals Mario, som ikke kunne holde armen tættere inde på kroppen, end han gjorde. Men dommeren var ikke i tvivl. Han pegede med det samme på pletten, og Neymar eksekverede sikkert.

Men dermed var kampen ikke afgjort. I forsvaret er Barcelona til at tale med, og Mateo Musacchio udlignede kort efter pausen til 1-1, da han headede et hjørnesparksindlæg i mål.

Barcelona fortsatte deres pres efter udligningen, og efter 68 minutter kom belønningen. Fabregas fandt Alexis Sanchez med en aflevering, der snød Villarreal-forsvaret, og Sanchez kunne spille Neymar helt blank foran mål, så brasilianeren bare skulle prikke den ind til 2-1.

Selvom det langt fra var en prangende sejr, var det fuldt fortjent, at Barcelona fik de forventede tre point. Skudstatistikken afslørede 12 forsøg fra hjemmeholdet mod kun tre fra Villarreal, og 76 procent af tiden var bolden på katalanernes fødder.

Med sejren har Barcelona nu 43 på førstepladsen i La Liga, tre point flere end Atletico Madrid, der spiller søndag, og fem point foran Real Madrid, som satte point til tidligere på aftenen, hvor de fik 2-2 ude mod Osasuna.