Barcelona er på førstepladsen i den spanske liga efter en klar 5-0-sejr over Sporting Gijón.

Gijón. FC Barcelona må undvære en skadet Lionel Messi i nogle uger, men holdkammeraterne kan også uden den argentinske målmaskine.

I Luis Suárez og Neymar råder catalonierne over to angribere, der er rigeligt dygtige til at holde Barcelona kørende i Messis fravær, og de var begge blandt målscorerne, da mestrene vandt en imponerende klar 5-0-sejr på udebane over Sporting Gijón.

Hjemmestærke Sporting var kun i kampens indledning i stand til at matche de skræmmende gæster, men da Suárez efter en halv times spil slap fri på kanten af offside og bragte sit hold på 1-0, var spændingen reelt forduftet.

Selvom holdets største profil ikke var klar til at spille for catalanerne, var det dog ikke noget problem at få bolden i kassen. Sporting Gijon måtte se på, mens Neymar blev dobbelt målscorer.

Kort efter headede Rafinha fra tæt hold Barcelona på 2-0, og da var det kun et spørgsmål om, hvor stort gæsterne ville vinde.

Fra anden halvlegs start satte Barcelona-spillerne tempoet en smule ned, måske med henblik på onsdagens vanskelige Champions League-opgave i Mönchengladbach, men Sporting-spillerne var aldrig tæt på at komme tilbage i kampen.

Da hjemmeholdet mod slutningen fik Alberto Lora smidt ud med sit andet gule kort, faldt det hele sammen, og Barcelona kunne lave tre mål i de sidste ti minutter.

Neymar scorede til både 3-0 og 5-0, mens Arda Turan stod for sit holds fjerde scoring ind imellem.

Med sejren er Barcelona tilbage på førstepladsen i den spanske liga med 13 point for seks kampe.

Real Madrid vil dog overhale rivalerne, hvis Real får mindst et point mod Las Palmas senere lørdag.

Sevilla led sæsonens første nederlag, da klubben tabte 1-3 ude til Athletic Bilbao.

Lejesvenden fra Manchester City Samir Nasri udlignede til 1-1 for Sevilla ti minutter inde i anden halvleg. Det endte dog med en hjemmesejr til Athletic Bilbao.

Det sidste mål blev sat ind kort før tid på et straffespark af Aritz Aduriz, efter at Sevilla-målmand Salvatore Sirigu havde begået et tåbeligt straffespark og fået et direkte rødt kort.

Den italienske målmand greb en høj fremlægning i eget straffesparksfelt, men han følte sig åbenbart generet af Aritz Aduriz, som Salvatore Sirigu herefter slog i ryggen.

Eftersom Sevilla havde brugt alle tre mulige udskiftninger, måtte markspilleren Vicente Iborra indtage målet på det efterfølgende straffespark, men han kunne ikke forhindre Aritz Aduriz i at score til 3-1.

Athletic Bilbao har 12 point, mens Sevilla har 11 point.