Lionel Messi scorede to mål og lagde op til de to andre, da FC Barcelona vandt 4-1 over lokalrivalerne Espanyol i Copa del Rey. Med sejren fik FC Barcelona hævn for pointtabet i ligaen lørdag.

Espanyol klarede 0-0 mod FC Barcelona i ligaen lørdag, og dermed tabte de forsvarende spanske mestre et skridt i kampen mod Atlético Madrid og Real Madrid i kampen om mesterskabet.

Onsdag mødte FC Barcelona så igen Espanyol - denne gang på hjemmebane og i den spanske pokalturnering, og her fik de deres hævn.

Espanyol kom ellers foran efter ni minutters spil ved Felipe Caicedo, men fire minutter efter udlignede Lionel Messi.

Efter at det så ud som om, FC Barcelona havde smidt en chance væk, lykkedes det for Andrés Iniesta at finde den lille argentiner midt for mål, hvor han tog et enkelt træk, inden han i fri position kunne sende bolden ind i buret.

Kort før pausen var det også Messi, der slog til med et supermål.

Denne gang tog han et frispark 25 meter fra mål, sendte kuglen direkte på overliggeren, hvorefter den sprang ned i netmaskerne.

I anden halvleg scorede Gerard Piqué et af sine sjældne mål på oplæg fra Lionel Messi. Og det var også Messi, der stod fadder til det sidste mål, som Neymar scorede.

På dette tidspunkt var Espanyol blevet reduceret til ni mand efter røde kort til både Hernan Pérez og Pape Kouli Diop. Udvisningerne var resultatet af, at kampen blev afviklet i en hadsk atmosfære imellem de to lokalrivaler.

Sejren på 4-1 betyder, at FC Barcelona - der også er forsvarende pokalvindere - er så godt som sikre på at komme i kvartfinalen i turneringen, hvor de har den fordel, at Real Madrid ikke længere er med.

Den spanske kongeklub er smidt ud, fordi de brugte en karantæneramt spiller i en kamp mod Cadiz.

Atlético Madrid er til gengæld med. Holdet spillede sent onsdag 1-1 ude mod Rayo Vallecano.

Der er returkampe i turneringen i næste uge.