Nøjagtigt som for to år siden bliver finalen i Champions League et anliggende mellem de to storklubber fra Madrid, Real og Atlético.

Onsdag aften vandt Real Madrid retursemifinalen med 1-0 hjemme på Bernabeu over Manchester City og går dermed videre med de samme cifre efter 0-0 i det første opgør i Manchester.

I Milano 28. maj venter nu lokalrivalen, der tirsdag avancerede på Bayern Münchens bekostning.

Med Cristiano Ronaldo tilbage efter en skade var Real Madrid bedst i returkampen, men det var waliseren Gareth Bale, som blev matchvinder med sit mål efter 20 minutter.

Manchester City fik ellers en ok åbning på kampen, hvor det lykkedes at møde Real højt på banen, men allerede efter ti minutter kom City ud for et hårdt slag, da forsvarsspilleren Vincent Kompany måtte humpe ud med en skade.

Kort efter fik Cristiano Ronaldo en god chance, men portugiserens hovedstød gik lige over mål.

Efter 20 minutter kom den spanske forløsning så. I højre side førte Daniel Carvajal bolden frem og afleverede til Gareth Bale, der fra en lidt spids position i feltet sparkede bolden i fjerneste hjørne via City-spilleren Fernandos fod og stolpen. 1-0 til Real.

Ti minutter før pausen troede Pepe, at han havde fordoblet føringen. Men han havde lige netop stået i strafbar offsideposition ved et frispark, inden han modtog bolden og sparkede den ind fra klos hold.

City var sjældne gæster i den anden ende, men to minutter før pausen var holdet tæt på at udligne lidt ud af ingenting.

Midtbanespilleren Fernandinho fik bolden lidt uden for feltet, inden han tog et par smarte træk og sparkede bolden på ydersiden af stolpen.

Syv minutter efter pausen burde Real have bragt sig på 2-0. Med en genial aflevering fandt Bale midtbanespilleren Luka Modric, der tog bolden akrobatisk ned, men han afsluttede lige på Joe Hart, der var kommet godt ud af sit mål.

Kort efter havde Ronaldo også en god mulighed efter en City-fejl, men igen var Hart vågen i målet.

City havde svært ved at skabe chancen, der kunne hjælpe holdet videre med 1-1 på reglen om flest scorede udebanemål.

I det 89. minut havde angriberen Sergio Agüero et godt forsøg fra en position lige uden for feltet, men skuddet strøg lige over mål.

Dommeren lagde fem minutter til, men her holdt spanierne bolden i egne rækker det meste af tiden på Citys banehalvdel, inden Bernabeu kunne gå amok i glædesrus.

Nu skal Real så forsøge at gentage kunststykket fra maj 2014, hvor holdet besejrede Atlético i finalen i Lissabon.

Dengang førte Atlético indtil dybt inde i overtiden, før Real først udlignede og siden vandt 4-1 efter forlænget spilletid.