Borussia Dortmund hentede lidt succes lørdag aften, da klubben sikrede sig den tyske pokaltitel.

Dermed var tredjepladsen i Bundesligaen glemt for en stund, efter at Eintracht Frankfurt i finalen i Berlin blev besejret 2-1.

Borussia Dortmund kom foran 1-0 kort inde i opgøret, men Frankfurt fik udlignet i første halvleg, inden Pierre-Emerick Aubameyang afgjorde opgøret efter lidt over en times spil.

Dortmund vandt senest den tyske pokalfinale for fem år siden, og klubben har været i ni finaler og vundet trofæet fire gange.

Borussia Dortmund kom fremragende i gang med opgøret, da den unge angriber Ousmane Dembélé viste sin klasse efter otte minutter.

Dembele modtog en stikning i feltet og tørrede en Frankfurt-forsvarer, før han drejede bolden op i måltaget forbi Frankfurts tidligere Brøndby-keeper, Lukas Hradecky.

1-0-føringen holdt frem til lidt under den halve time, hvor Frankfurt også ville lege med om titlen og skabte spænding i opgøret.

Dortmund tabte bolden på egen banehalvdel, og Frankfurt iværksatte en lynhurtig omstilling.

Serbiske Mijat Gacinovic fandt Ante Rebic, der helt alene passerede Roman Bürki i Dortmunds mål til 1-1.

Det var ikke en tilfredsstillende pausestilling for Dortmund-træner Thomas Tuchel, der reagerede med to udskiftninger fra anden halvlegs begyndelse.

Marco Reus og Marcel Schmelzer blev hevet ud, og ind kom i stedet Christian Pulisic og Gonzalo Castro.

Dembele tryllede igen i Frankfurts felt, hvor han endte med at løfte bolden over til Pierre-Emerick Aubameyang efter 63 minutter.

Aubameyang lå vandret i luften og saksesparkede bolden mod mål.

Den ramte Marco Fabian og endte på træværket, og Frankfurt kunne ånde lettet op.

Det holdt dog ikke længe, da Hradecky begik et klart straffespark fire minutter senere.

Aubameyang tog ansvaret på sig og sparkede Dortmund foran 2-1 og scorede dermed sit mål nummer 40 i alle turneringer i sæsonen.

Det var tæt på at blive til 41 mål i slutfasen, da Aubameyang knaldede bolden på træværket.

Frankfurt pressede på mod slutningen og søgte den udlignende scoring langt inde i overtiden, men Dortmund kunne til sidst juble over titlen.