Hvad hedder en usynlig mand, der afgører en Champions League-finale? Han hedder Cristiano Ronaldo og er en af verdens bedste fodboldspillere.

Den portugisiske verdensstjerne viste sig stort set ikke frem i hele Champions League-finalen mellem Atletico Madrid og Real Madrid, der endte 1-1 i ordinær spilletid og skulle afgøres i straffesparkskonkurrence. Her blev det nemlig Cristiano Ronaldo, der udnyttede Juanfrans brændte straffespark og hentede Real Madrids 11 Champions League-trofæ.

9: Cristiano Ronaldo: MÅL

Det er kun to år siden, at de to hold sidst mødte hinanden i en Champions League-finale, og også dengang var Sergio Ramos i målscorerens rolle. Det samme var han denne gang, da han efter et kvarter sendte Real Madrid foran og spillede sig ind i historiebøgerne som den femte spiller med mål i to Champions League-finaler sammen med Lionel Messi, Raul, Samuel Eto'o og Cristiano Ronaldo.

Men Yannick Carrasco udlignede og sørgede for straffesparkskonkurrence, hvor især Antoine Griezmann må have været ekstra nervøs.

Allerede inden kampstart var der tænding på de to holds fans, der ikke for alvor er glade for hinanden. Uden for finale-stadionet i Milano blev Atletico Madrids bus nemlig ramt af en sten, rapporterede spanske AS.

Og hvis det ikke kunne få blodet til at pumpe hos Gabi, Godin og co., så har træner Diego Simeone for vane at opildne sine spillere til de allerstørste kampe. Og de var også oppe at køre denne aften, da anfører Gabi efter bare en håndfuld minutter fik nedlagt Gareth Bale og kvitterede med råb direkte i ansigtet på waliseren.

Det efterfølgende frispark var kampens første store chance, da Bale sparkede, og Casemiro kun fik snittet i det lille felt. Her viste målmand Jan Oblak første gang sine imponerende evner.

De var ikke nok ti minutter senere, da et nyt frispark fra den modsatte blev snittet videre af Gareth Bale. For inde foran mål var det denne gang Sergio Ramos, der nåede frem, og måske i offside-position fik han kun lige snittet bolden mellem benene til 1-0.

Real Madrid reagerede på den føring ved at gå tilbage, og så var der ikke meget mere action i den første halvleg.

Heldigvis for tilskuere og seere kom det fluks efter pausen. Atletico Madrid blev belønnet med et straffespark efter bare et minut, da Pepe nedlagde Fernando Torres. Korsets tegn blev slået af både bolsjebeklædte og hvidtrøjede fans, og med halvdelen af Gud imod sig og den anden med sig brændte topscorer Antoine Griezmann for anden gang i denne sæson et straffespark mod Real Madrid.

Men det skulle ikke blive kampens sidste chance. Atletico Madrid overtog totalt kontrollen med kampen, mens Zinedine Zidanes mandskab ventede på kontramulighederne. Den kom til Karim Benzema med 20 minutter tilbage, men franskmanden misbrugte sin friløber ved at sparke direkte på Oblak.

Dyrere blev det otte minutter senere, da Gareth Bale trak forbi samme Oblak, men ikke scorede. For angrebet efter gjorde Atletico Madrid så. Indskiftede Yannick Carrasco sled sig frem til et Juanfrans smukke indlæg, og så satte belgieren 1-1-målet i nettet.

Det betød forlænget spilletid. Men den brugte de to hold mest på at ligge ned, og så blev det hele afgjort på straffesparksknkurrence, hvor Real Madrid altså havde de bedste nerver.