Casper Ankergren blev passeret tre gange, da Brighton tabte til Arsenal i fjerderunde af FA Cup'en.

De var tæt på at levere en rigtig pokal-overraskelse.

Men til sidst måtte danske Casper Ankergren og Brighton fra den næstbedste engelske fodboldrække overgive sig til overmagten hjemme på Amex Stadium sent lørdag eftermiddag.

Her vandt Premier League-favoritten fra Arsenal med besvær et tæt opgør med 3-2.

Den forhenværende Brøndby-keeper leverede en godkendt indsats, om end han så lidt uheldig ud på Arsenals afgørende scoring.

Casper Ankergren har siden afskeden med Brøndby i 2007 skabt sig en karriere i de lavere engelske divisioner hos først Leeds og altså nu Brighton.

Og her blev han fra sin plads i målet vidne til et målrigt pokaldrama.

Allerede i første halvleg kom der gang i målscoringen. Men det, der lignede et gyldent minut for hjemmeholdet, skulle vise sig at ende i en scoring til udeholdet. For efter små 15 minutter var Brightons angriber Ashley Barnes helt fri foran mål, men alene med Arsenals målmand Wojciech Szczesny misbrugte han på det skammeligste.

Og så var det Arsenal, der slog til i den modsatte ende. Her opsnappede Arsenals franske angriber Olivier Giroud bolden på kanten af målfeltet, og køligt lagde han læderet helt op i venstre målhjørne uden for Casper Ankergrens rækkevidde til 1-0.

Brightons Ashley Barnes skulle dog tage en sød revanche for sin store afbrænder senere i første halvleg. Og han headede således Casper Ankergren og holdkammeraterne på 1-1 efter et hjørnespark.

Arsenals Olivier Giroud var dog ikke færdig med at skyde med skarpt. Og i anden halvleg konverterede han en lang aflevering til 2-1.

Men heller ikke denne gang var Brighton slået, og således udlignede Leonardo Ulloa til stor jubel for hjemmepublikummet til 2-2.

Men fem minutter før tid fik Casper Ankergren ikke bokset et hjørnespark langt nok væk, og så hamrede Theo Walcott sejrsmålet ind fra kanten af målfeltet.