Allan Gaarde har med forfremmelsen til sportsdirektør i AaB opnået på et år, hvad der tog forgængeren Lynge Jacobsen ti år.

For de fleste er der nok ikke den store forskel.

Sportschef eller sportsdirektør? Potato, potato. Men i AaB er det en markant anerkendelse, at Allan Gaarde i denne uge blev forfremmet fra sportschef til sportsdirektør hos de danske mestre. Den tidligere AaB-profil blev sidste sommer udvalgt blandt en række stærke kandidater til at afløse klubikonet Lynge Jakobsen, der havde siddet på posten i 17 år. Men det tog alligevel Lynge Jakobsen ti år som sportslig ansvarlig, før han gik fra sportschef til sportsdirektør. Det har Allan Gaarde nu gjort på bare et enkelt år, ligesom han stod i spidsen for det mest vindende AaB-hold nogensinde med både mesterskab- og pokaltriumf i sidste sæson.

Forfremmelsen betyder helt konkret, at Allan Gaarde rykkes op i direktionen sammen med administrerende direktør Stephan Schoors.

AaB indledte forsigtigt med uprøvede Gaarde, og derfor startede han også som sportschef, men den nye titel sikrer ham mere indflydelse i hele klubben. Allan Gaarde erkender også, at det er et klap på skulderen, at han nu fremstår så stærkt i AaB-toppen.

- Jeg er virkelig stolt af bestyrelsens tillid til mig, og det er da helt sikkert et udtryk for, at de er tilfredse med mig. Men sådan praktisk i hverdagen får det ikke den store betydning for mig. Jeg har stadig de samme mennesker under mig, og jeg fortsætter som hidtil. Men det er gået hurtigt, og det er jeg stolt af, siger Allan Gaarde, der opholder sig i Bukarest sammen med AaB-holdet før dagens Europa League-kamp.

AaB har ovenpå den økonomiske krise, der truede klubbens eksistens solgt alle aktiviteter fra, der ikke omhandler fodbold. Nu er der fokus på fodbolden, og det hang godt sammen med at forfremme Allan Gaarde.

- I bestyrelsen drøfter vi løbende AaBs struktur, og qua at AaB i dag udelukkende er en fodboldforretning, har vi vurderet, at det var hensigtsmæssigt, at Allan Gaarde fik plads i direktionen, siger AaBs bestyrelsesformand Finn V. Nielsen.

AaB tager torsdag hul på Europa League-gruppespillet, hvor de er havnet i noget nær en mareridtspulje både sportsligt og ikke mindst kommercielt med to østeuropæiske mandskaber i Steaua Bukarest og Dynamo Kiyv og det lille portugisisk hold, Rio Ave.

Torsdag gælder det Steaua Bukarest som dog må spille på et tomt stadion på grund af en UEFA-straf.

- Vi ved for lidt om vores modstandere til at opstille et regulært succeskriterium for vores Europa League-gruppe. Men vi kan mærke her i Bukarest, at Steaua er et storhold. Der er enorm opmærksomhed omkring kampen her, og vi kan også roligt sige, at de var uheldige med, at de ikke spiller Champions League lige nu, lyder det fra Gaarde.

Han henviser til, at Steaua Bukarest overraskende blev slået ud i Champions League-playoff af Ludogorets efter straffesparkskonkurrence.

- De er favoritter, men det kan være vores chance, samtidig med der ikke er nogen tilskuere, fastslår Gaarde.