KØB PLUS!

Ajax vil fordoble Eriksens årsløn

Ajax forhandler med Christian Eriksen om ny kontrakt og lokker med mange flere millioner i lønposen.

Normalt er Ajax utrolig påpasselig med alt for vilde lønstigninger til truppens spillere.

Men i Christian Eriksens tilfælde er den hollandske storklub ganske enkelt nødt til at bryde en række af egne principper.

For Ajax vil rigtig gerne forlænge Eriksens kontrakt, der løber til juli 2014, men ledelsen er klar over, at det kræver, at den åbner for den store pengepung.

Ifølge sporten.dk's oplysninger fra hollandske kilder med daglig gang i Ajax kan Christian Eriksen blive den næstbedst lønnede i hele Ajax-truppen, hvis han accepterer en kontrakt frem til 2016.

Lige nu er det serbiske Miralem Sulejmani, der topper lønlisten i Ajax med 13-14 mio. kr. i årsløn, mens Eriksen på sin nuværende løn ligger omkring 5-6 mio. kr.

Men Ajax kan ende med at fordoble Eriksens årsløn via en række klækkelige bonusser, så den danske profil kan score 10-11 mio. kr. årligt.

Ajax er optimistisk omkring at blive enige med Eriksen-lejren.

- Vi har allerede haft en god dialog med Eriksens folk, og vi regner med at sætte os sammen meget snart igen. Jeg tror på, at vi kan overbevise Christian om, at det vil være fornuftigt af ham at blive i klubben et par år endnu, forklarer sportsdirektør Edwin van der Sar via Ajax’ kommunikationsafdeling til sporten.dk

Han ønsker derudover ikke at kommentere yderligere på de igangværende forhandlinger med Christian Eriksen, men den tidligere Manchester United-målmand siger om den danske profil:

- Christian er en vigtig spiller for vores hold, og han udvikler sig hele tiden. I Ajax kan han udvikle sig endnu mere til en international topspiller.

Også Ajax-træner Frank de Boer tror på, at klubben kan blive enige med Eriksen om en ny kontrakt.

- Hvis Christian bliver her to år mere, vil han være 23 år. Det vil være en rigtig god alder at forlade klubben på. Så vil han være moden til en større klub og liga, sagde de Boer i sidste uge til De Telegraaf.

Det har ikke været muligt at træffe Christian Eriksens hollandske agent, Martin Schoots, for en kommentar, men det virker som et oplagt træk af Eriksen at forlænge med Ajax.

Han vil sikre sig en markant lønstigning med det samme og vil stadig kunne sælges, hvis den rette klub dukker op med et bud. For Ajax kan en ny, længere kontrakt også sikre et bedre udgangspunkt for en højere transferpris, når Eriksen skal sælges.

Læs også: