KØB PLUS!

Ajax-scout: Fischer er den nye Elkjær

Manden bag Viktor Fischers skifte til Ajax, scout John Steen Olsen, har aldrig været i tvivl om angriberens talent.

Den 17-årige danske målmager, der onsdag aften brillerede med et hattrick for Ajax mod Liverpool i ungdomsturneringen NextGen, har nogle af de elementer i sit spil, som gør ham direkte sammenlignelig med en af Danmarks bedste angribere gennem historien.

Det vurderer Ajax-scout John Steen Olsen, der ser en ny Elkjær i Viktor Fischer:

- Vi kan ikke hive en Preben Elkjær op af posen, som vi har lyst, men med Viktor Fischer mener jeg, at vi er på vej til at få en angriber i den klasse. Viktor Fischer er et meget stort talent, siger John Steen Olsen.

Viktor Fischer kom i sommer til Ajax med henblik på at bruge lidt tid på at vænne sig til det højere tempo i Holland. Mindre end et år efter er han dog tæt på førsteholdet.

- Ajax er fantastisk god til at give unge spillere chancen på højeste niveau. Det så du, lige så snart Franck de Boer overtog træningen. Viktor Fischer kommer tættere og tættere på at få debut med de fantastiske præstationer, han laver. Det er jeg slet ikke i tvivl om, tilføjer John Steen Olsen.

Han refererer til Ajax’ resultater i turneringen NextGen, hvor de bedste U19-hold fra Europas 16 bedste hold deltager. Her er Ajax nået til finalen efter pragtpræstationer fra Viktor Fischer, der blandt andet også scorede to mål mod Barcelona i kvartfinalen.

- I Ajax tager vi kun de bedste spillere, og her er Viktor Fischer. Den store hype om ham er selvfølgelig berettiget, og de store klubber holder også øje med ham. Jeg ved ikke, om Viktor Fischer har generne fra sin morfar Poul Pedersen, supplerer John Steen Olsen.

Poul Pedersen var den første landsholdsspiller til at opnå 50 landskampe for Danmark. Han spillede ligesom Viktor Fischer wing, bare i højre side, hvorimod Ajax-kometen mest opererer fra venstre kant.

- Det vil være flot, hvis Viktor Fischer kommer med i jokerrolle til EM, som vi så under VM i 2010 med Christian Eriksen. Vi så Eriksen få chancen ret tidligt, men lige nu skal Viktor Fischer have lov til at udvikle sig.