Dansker-klubben Ajax blev pryglet ud af Champions League af et meget veloplagt Borussia Dortmund-mandskab, som vandt 4-1.

Borussia Dortmund rensede Ajax ud af Champions League som en flydende tornado, da de tyske mestre besøgte deres hollandske kollegaer med de mange danske spillere.

Af danskerne startede såvel Christian Eriksen som Christian Poulsen inde, mens Lasse Schøne kom på banen fra anden halvlegs start i stedet for netop Christian Poulsen.

På dette tidspunkt stod det også klart, at der skulle satses, for Borussia Dortmund førte med 3-0 efter en første halvleg i ren opvisnings-stil.

Marco Reus lagde for med et mål efter otte minutters spil. Sidste sæsons bedste spiller i Bundesligaen spillede en fin et-to kombination med Mario Götze, inden han afsluttede imellem benene på Ajax' målmand, Kenneth Vermeer.

Ajax skulle reelt bruge en sejr, da holdet inden kampen var tre point efter Real Madrid, og den opgave blev endnu sværere ti minutter før pausen, hvor Mats Hummels tog et frispark og fandt Mario Götze, som efter at have afdriblet Ricardo van Rhijn sendte bolden ind bag Vermeer fra 14 meters afstand.

Fem minutter senere blev den nu vanskelige opgave noget nær håbløs, da Vermeer efter et frispark fik pareret forsøget fra Götze, men retur-bolden fik Robert Lewandowski fat i, og polakken kunne let øge til 3-0.

I anden halvleg havde Christian Eriksen et godt forsøg, men det var Götzes store aften, for han lagde midtvejs i halvlegen op til Robert Lewandowski, som satte sit andet og Dortmunds fjerde mål ind.

Viktor Fischer kom kort efter på banen for Ajax, men da var kampen i sagens natur afgjort, og det havde heller ikke den helt store betydning, at en anden indskifter, Danny Hoesen, på Christian Eriksens oplæg scorede et trøstmål via et Dortmund-ben, så slutfacit blev 1-4.

Da Manchester City og Real Madrid samtidig spillede 1-1, står det fast, at Real Madrid følger Borussia Dortmund til ottendedelsfinalerne.

Ajax ligger efter dagens kampe på den tredjeplads, som giver plads i Europa League til foråret. Den plads beholder Ajax, hvis de opnår mindst samme resultat ude mod Real Madrid, som Manchester City opnår i Dortmund i sidste runde.