KØB PLUS!

Agger: Så tager vi os sammen, tak

Anfører Daniel Agger er enig i Morten Olsens kritik og kræver, at spillerne har en anden indstilling i morgen end i fredags.

Morten Olsen var overordentligt utilfreds fredag aften. Trænerteamets lange forberedelse, spillernes træningsøvelser i Helsingør og senere i Sofia burde have klædt de 11 udvalgte på til den maksimale præstation mod Bulgarien, men da dommeren fløjtede op, var der noget helt galt.

I sine 12 år som landstræner havde Morten Olsen ikke set en så sløj indstilling hos sine spillere mere end en håndfuld gange, sagde han efterfølgende og opfordrede spillerne til at kigge sig selv i spejlet

Det har de så gjort. I hvert fald er der hos Daniel Agger ingen tvivl om, at attituden skal være en helt anden, når holdet tirsdag går ind på San Siro til kampen mod Italien.

- Vi skal komme ud til kampen med en helt anden indstilling end i Bulgarien. Det er helt sikkert, siger anføreren, der sammen med resten af landsholdet blandt andet er blevet trukket igennem kampen mod Ungarn en gang til. Morten Olsen har skældt ud på jer i pressen.

Har I også fået skæld ud?

- Skæld ud... Det lyder som en børnehave. Vi har snakket om, hvad der gik godt, og hvad der gik skidt. Vi har også set kampen igennem og snakket om, hvor vi skulle gøre tingene bedre.

Hvorfor kommer I ud til kampen på den måde?

- Det ved jeg ikke. Sådan er det nogle gange. Det er svært at svare på. Jeg vil så også sige, at de (bulgarerne, red.) kommer rigtig godt ud. De var hurtige, skarpe, aggressive, siger Daniel Agger.

Efter to kampe står Danmark med to point, der efter de fleste menings burde have været seks. Det sætter ekstra pres på landsholden inden torsdagens kamp, for kommer der ingen point på kontoen, vil Danmark efter bare tre kampe allerede være otte point efter Italien på gruppens førsteplads.

- Det er hårdt, men det vidste vi på forhånd, det ville blive. Jeg synes, det er en svær gruppe, vi er i, men skal vi videre, så skal vi også have point, og vi skal tro på, at vi kan tage alle tre. Men der er altid pres på en fodboldspiller. Især hvis du vil noget med din fodbold. Det kan vi godt stå for. Vi er professionelle, siger Agger.

Han påpeger, at der ikke er noget, der hedder fortjent eller ufortjent i fodbold, men vurderer, at Danmark burde have haft flere point, og at spillerne selv er skyld i, at situationen allerede nu er presset.

- Jeg synes, vi spiller en god kamp mod Tjekkiet, og at vi får skabt nogle chancer. Mod Bulgarien spiller vi så mindre godt, men kommer alligevel frem til nogle muligheder. Det er vi bare ikke gode nok til at udnytte, siger Daniel Agger. For tre år siden var Danmark efter en indledende 0-0 kamp i Ungarn under pres inden dobbeltprogrammets anden udekamp i Portugal, som endte med en forrygende 3-2 sejr. Daniel Agger køber ikke præmissen om, at de to situationer minder om hinanden, fordi banen dengang var så dårlig i Ungarn, at kampen ikke kan sammenlignes med opgøret i Bulgarien i fredags. Men på et punkt håber han, at sammenligningen holder:

- Resultatet måtte da gerne blive det samme, siger han med et smil.

Læs også: