KØB PLUS!

Agent bekræfter: De vil have Frederik S.

Frederik Sørensens agent bekræfter, at en engelsk Premier League-klub har meldt sig på banen.

For tre måneder siden, så Frederik Sørensen til fra Bologna-bænken. Nu er den 20-årige forsvarsspiller en stamspiller, som den norditalienske klub kan sælge til Premier League.

Mest konkret har interessen været fra Southampton, som i den seneste uge har været nævnt som bejler til det danske talent.

Spillerens agent Michael Bolvig bekræfter, at der har været en henvendelse fra Premier League-klubben til Bolognas generaldirektør Roberto Zanzi.

- Det er korrekt, at Southampton er blandt de klubber, der har henvendt sig til Bologna med interesse for Frederik. Han har nu præsteret på stabilt og højt niveau i en god liga over en længere periode, og det giver naturligt nok interesse for en ung spiller som ham, siger agenten.

- Premier League er da åbenlyst en spændende mulighed for Frederik. Men han har absolut ikke travlt med at afbryde den gode udvikling, han gennemgår i Bologna lige nu, tilføjer han.

Så længe der endnu ikke er tale om konkrete forhandlinger, har Frederik Sørensen heller ikke selv travlt med at komme væk fra en klub, hvor han er blevet stamspiller på sin favoritposition.

- Jeg spiller nu centralt i forsvaret, hvor jeg både er bedst og føler mig bedst tilpas. Jeg sætter pris på både den ros, jeg har fået fra min træner og fra klubbens direktør. Men jeg er også glad for det ekstra ansvar jeg har fået, selvom jeg kun er 20 år. Det havde jeg slet ikke på den måde, da jeg var i Juventus, forklarer Frederik Sørensen til sporten.dk.

Selvom det har været en omvæltning at skifte til Bolognas kontrabaserede kollektiv, der kæmper mod nedrykning, så mener Frederik Sørensen stadig, at han vokser med opgaven i de ugentlige dueller med angribere som Edinson Cavani, Miroslav Klose og Mirko Vucinic.

- Min første kamp for Bologna mod Juventus var et godt bevis på, at man er noget mere defensivt aktiveret i Bologna. Men det er ikke nødvendigvis skidt for min udvikling, siger Frederik Sørensen om mødet med sin anden arbejdsgiver.

Han blev for nylig opmuntret, da klubdirektør Roberto Zanzi var ude og kalde på Frederik Sørensens kvaliteter som moden leder og taktisk intelligent af sin alder . Direktøren var endda overbevist om, at hans forsvarsspiller burde være i betragtning til det danske landshold.

Men Frederik Sørensen har indset, at der skal længere tids stabilitet til, før man kommer i betragtning som makker til Daniel Agger.

- Jeg er godt klar over, at der skal noget til at blive udtaget til landsholdet, når man spiller i Bologna. Men på den anden side, så er jeg også overbevist om, at det nok skal komme, hvis jeg bare spiller bedre end dem, der ellers bliver udtaget. Men det vigtigste for mig er at holde fast i min udvikling på mit klubhold, hvor jeg tjener min løn, siger Frederik Sørensen.

FAKTA:

Halvejerskab:

Juventus og Bologna ejer hver  50 procent  af Frederik Sørensen. Spilleren har to kontrakter (en med hver klub).

Efter hver sæson besluttes det, om spilleren skal spille i a eller b. Skal halvejerskab afbrydes, kræver det at klubberne finder en løsning.

Kan de ikke blive enige om halvpartens værdi, afleverer begge klubber deres bud på den andens halvpart i en kuvert, hvorefter højeste bud ejer spilleren.

Hvis en klub ønsker at købe en spiller, der er ejet af to klubber, vil det ofte være op til spillerens agent at få en af klubberne til at forstå, at de har en fordel i at sikre sig hele ejerskabet, så de lettere kan sælge.