Sam Allardyces tid som engelsk landstræner kan være forbi, før den rigtigt er begyndt.

Den britiske avis The Daily Telegraph har i 10 måneder undersøgt korruption i engelsk fodbold, og nu kommer afsløringerne.

Med Sam Allardyce i en opsigtsvækkende hovedrolle.

Over for to af avisens reportere, der har udgivet sig for at være forretningsmænd på jagt efter nemme transfermillioner i Premier League, har den 61-årige brite lænet sig trygt tilbage – og har snakket løs.

Det er sket på to møder af i alt fire timers varighed i Singapore og Hongkong. Det hele er optaget på skjult kamera, og her holder Sam Allardyce sig ikke tilbage:

  • Om forgængeren Roy Hodgson lyder det, at han savner den rette personlighed.
  • Om den tidligere assisten Gary Neville lyder det, at han havde en ’forkert indflydelse’ og burde ’sætte sig ned og holde kæft’.
  • Om den engelske Prins Harry lyder det, at han er en ‘uartig dreng, en meget uartig dreng’ han viser sin bagdel og alt mulig’.
  • Om de engelske landsholdsspillere lyder det, at de ’ikke kan håndtere det psykiske pres’.
  • Om den engelske fodboldforbunds beslutning om at renovere nationalstadionet Wembley lyder det, at det var en ’idiotisk’ ide.
  • Han udtrykte sig også om, at spillere, der ikke var på holdet i deres klub, ikke burde blive udtaget til landsholdet.
  • Og så giver han utryk for, hvordan man kan snyde systemet og FIFAs regler i forhold til tredjeparts ejerskab af en spiller.

I forhold til tredjeparts ejerskab af spillere siger Sam Allardyce, at det ’ikke er noget problem at omgår de latterlige regler’.

Nu er det bare sådan, at hans arbejdsgiver, den engelske fodboldforbund (FA) i 2008, forbød sådan en konstruktion. Det samme gjorde FIFA i 2015.

Sam Allardyce fortæller dog undercover-journalisterne, at det stadig er muligt at udøve tredjeparts ejerskab ’i hele Sydamerika, Portugal, Spanien, Belgien og hele Afrika’.

Samtidig accepterede træneren at modtaget et beløv svarende til lige knap 3,5 millioner kroner fra 'de falske forretningsmænd' (journalisterne) for at hjælpe.

Sam Allardyce har kun været engelsk landstræner siden juli og har kun været i spidsen for holdet i en betydende VM-kvalifikationskamp.

The Telegraph har forgæves forsøgt at få kommentarer fra Sam Allardyce og det engelske fodboldforbund – sidstnævnte har krævet en fuld udskrift af alle samtaler som betingelse for en udtalelse.

Nu er spørgsmålet, der raser i engelske medier: Er Big Sam i virkeligheden Big Scam?