AaB-træner Lars Søndergaard erkender, at nordjydernes efterår har været skuffende med kun 26 point i 21 kampe.

AaB formåede ikke at bygge videre på den pointmæssige gode stime, da klubben fredag tabte 0-3 ude til AC Horsens i Alka Superligaen.

I de seneste tre kampe havde AaB ellers hentet syv point, og nederlaget betyder, at AaB tabte vigtige skridt i kampen om at nå med i top-6.

AaB går på juleferie med blot 26 point i 21 kampe, der har budt på syv sejre, fem uafgjorte opgør og hele ni nederlag.

Det får AaB's cheftræner, Lars Søndergaard, til at dumpe nordjydernes efterår.

»I min verden kan man dele efteråret op i forskellige perioder. Nogle perioder har været godkendte, og andre perioder har været skuffende. Overordnet set kan vi ikke være tilfredse med vores efterår.«

»Det var vigtigt med en sejr i dag, fordi så havde vi stadig holdt snor i top-6. Derfor er det også en streg i regningen, at vi slet ikke får point med herfra,« siger Lars Søndergaard.

AaB har i øjeblikket tre point op til Sønderjyske på sjettepladsen, men den afstand kan blive øget til seks point, hvis Sønderjyske besejrer FC Nordsjælland i fredagens sene kamp i Alka Superligaen.

Lars Søndergaard vil dog ikke bruge tid på at spekulere over top-6 i sin juleferie.

»Vores nederlag gør det selvfølgelig sværere at nå top-6, men det er egentlig ikke noget, jeg tænker så meget over.«

»Jeg er først og fremmest skuffet over vores indsats i dag, og hvis vi overhovedet skal gøre os forhåbninger om top-6, så skal vi forbedre den indsats markant.«

»Det gælder både offensivt og defensivt,« siger Lars Søndergaard.

Et af AaB's store problemer i efteråret har været evnen til at score mål. Det er blot blevet til 21 scoringer i lige så mange kampe.

»Det er ingen hemmelighed, at vi har savnet mere kvalitet på den sidste tredjedel af banen, men det er ikke den eneste forklaring.«

»Vi har også givet for mange lette mål væk, og det skal vi arbejde på til foråret,« siger AaB-træneren.