Adebayor sender Tottenham ud af mørket

Emmanuel Adebayor scorede to gange, da kriseramte Tottenham slog Southampton 3-2 på udebane søndag eftermiddag i Premier League.

Han var egentlig dømt færdig og trænede en overgang med klubbens reserver. Men angriberen Emmanuel Adebayor har været som født på ny i Tottenham, siden manager André Villas-Boas fik sparket tidligere i denne uge.

Med to mål spillede togoleseren den afgørende rolle i Tottenhams sejr mod Southampton i Premier League. En sejr, der luner i det nordlige London, hvor der de seneste uger har hersket kaos med dårlige resultater og en uundgåelig trænerfyring.  

Også for danske Christian Eriksen lignede sejren søndag eftermiddag et vendepunkt. Således var den danske landsholdsspiller for første gang i december måned med fra start hos Tottenham i Premier League, hvor den midlertidige manager Tim Sherwood havde haft gang i den helt store udskiftning i startopstillingen.

Christian Eriksen spillede hele kampen på den centrale midtbane og leverede en af sine bedre præstationer for London-holdet.

Tottenhams trængsler så dog fra kampens start ud til at fortsætte, da hjemmeholdets Adam Lallana sendte et fladt, velplaceret skud forbi Hugo Lloris i Tottenham-målet til 1-0.

Men så slog Emmanuel Adebayor til og udlignede med en lang tå til 1-1 efter 25 minutter.

I anden halvleg oplevede Tottenham-spillerne noget, de i den grad har savnet det seneste stykke tid - heldet. Christian Eriksen spillede venstrebacken Danny Rose fri i venstre side, og englænderens flade indlæg blev sparket i mål af Southamptons Jos Hooiveld, der en overgang var tilknyttet FC København på en lejekontrakt i 2011.

Christian Eriksen og holdkammeraternes glæde blev dog kortvarig. Bare få minutter efter spillede Southampton Tottenham-forsvaret i stumper og stykker, hvorefter Rickie Lambert nemt satte bolden i mål.

Men Emmanuel Adebayor var slet ikke færdig med at markere sin genkomst på Tottenhams bedste mandskab, da han opsnappede en løs bold i Southamptons målfelt og hamrede den i mål til 3-2. Målet var i øvrigt Adebayors tredje på bare en uge, da han også scorede i holdets pokalnederlag til West Ham tidligere på ugen.

Læs også: