KØB PLUS!

Åh nej: Messi skadet i ubetydelig kamp

En knæskade til Lionel Messi tvang argentineren fra banen på en båre.

Det skulle have været så smukt, men endte, med Barcelona-øjne, katastrofalt.

Lionel Messi blev i aftenens ligegyldige Champions League-kamp mod Benfica båret fra banen med smerter i sit venstre knæ.

Målet var ellers endnu en rekord i de 32 minutter, der var tilbage, da topscoreren blev skiftet ind.

Så lang tid fik Lionel Messi nemlig til at tangere eller slå alletiders målrekord på et enkelt år.

Den argentinske magiker har i 2012 scoret 84 gange for Barcelona og Argentina og er kun et mål fra den tyske stjerneangriber Gerd Müllers 40 år gamle rekord på 85 kasser fra 1972.

Men aftenen endte altså hos lægerne og ikke i historiebøgerne, da Messi med få minutter af 0-0-kampen kom alene med keeperen Artur og fik et vrid i knæet, da han først havde rundet ham.

Fra en skarp vinkel forsøgte Messi at lægge bolden over i modsatte side med sit venstreben, men skuddet blev for slapt, og Messi endte med smerter i græsset.

Derefter blev han altså båret fra banen.

Betingelserne var nu også imod den største stjerne på Camp Nou forinden skaden for at opnå Gerd Müllers rekord, for foruden den sparsomme spilletid måtte Messi se langt efter sine vanlige holdkammerater, der på alle dage serverer sukkerballer til ham.

Med 12 point i de første fem kampe i Champions Leagues gruppespil var Barcelona sikker på avancement fra førstepladsen med fem point ned til Benfica og Celtic på de efterfølgende pladser, og træner Tito Vilanova udnyttede da også situationen til at give stamspillere som Xavi, Iniesta og Valdes en hel fridag, mens hele seks spillere i startopstillingen var 21 år eller derunder. 

På banen resulterede det i en uvant dominans i første halvleg til gæsterne, som flere gange var tæt på at bringe sig i front og blandt andet havde syv hjørnespark efter kun 30 minutter mod Barcelonas nul.

Halvlegens første chance gik også til udeholdets Rodrigo, der fik en stor friløber efter 12 minutter, men han sendte bolden helt forbi Pintos mål. 

Unge Tello fra hjemmeholdet fik en lignende chance, da Benficas bundrutinerede Luisão ti minutter senere sløsede og lod ham slippe igennem, men afslutningen røg igen forbi mål, og holdene kunne gå til pause målløst.

I anden halvleg var det meget småt med chancer, men Barcelona fik meget mere fat i spillet og kom da også frem til et par gode muligheder på frispark, som Messi selvfølgelig tog sig af.

Det ene skud røg over mål, og det andet var alt for blødt, så opgøret endte 0-0 og med dybe panderynker i Barcelona, fordi Messi aldrig kom på banen igen.
 
Barcelona har endnu fire kampe tilbage i 2012, hvor Messi, hvis ellers han kommer tilbage på banen, kan opnå scoringsrekorden i. 

Modstanderne er Betis, Atlético Madrid og Valladolid i La Liga, mens Córdoba venter i pokalturneringen Copa del Rey. 

Læs også: