Trods føringsmål og dominans i store dele af CL-opgøret mod Apoel Nicosia sluttede det med en ufortjent deler i Aalborg.

Optimismen fejlede ikke noget, da AaB løb på banen til et opgør, hvor alene det trecifrede millionbeløb for videre avancement ellers kan få blodet til at fryse til is hos de fleste.

Hjemmeholdet viste dog allerede fra kampens begyndelse optimistisk og direkte spil med Niklas Helenius som en dygtig spilstation og med Patrick Kristensen og Nicolaj Thomsen til at sætte fart og løbevillighed bag intentionerne om at skabe et godt udgangspunkt før returopgøret på Cypern.

AaBerne var med afstand det bedste hold i de første 45 minutter. Der var idé og snert i kombinationerne, som dog ikke førte til det forventede antal åbne chancer.

En af dem kom dog og blev omsat koldblodigt, da Nicolaj Thomsen efter godt et kvarters skød med frem i anden bølge og med et kontrolleret spark kunne omsætte Patrick Kristens indlæg efter fortjeneste.

Føringsmålet gav for alvor troen på, at AaB kunne tage halvandet skridt mod det forjættede gruppespil i Champions League. Men der manglede skarphed og konsekvens hos de danske mestre, som aldrig fik udbygget føringen til trods for en betydeligt overvægt i boldbesiddelse.

I stedet fik AaBerne et varsel om, hvor kynisk Apoel Nicosia også ville kunne vise sig, da Nuno Morais var tæt på en udligning lige før pausen, men portugiserens afslutning blev blokeret af Kenneth Emil Petersen.

Cyprioterne kom på banen til 2. halvleg med en tydelig intention om at skubbe spillet højere op på banen og jagte det forløsende udebanemål.

Det kom ud af ingenting og stik imod spil og chancer, da Vinicius blev spillet fri på¨første og hidtil eneste chance til udeholdet.

En veritabel nedtur for nordjyderne, der dog rystede chokudligningen af sig og fik samling på spillet igen.

Nicolaj Thomsen, helten fra de første 45 minutter, burde have fordoblet sin målscoring, da han blev spillet helt fri på et smukt lob fra Rasmus Würtz, men missede fælt. Og selv om AaB skabte halve chancer og Kasper Risgaard testede målmand Urko Pardo, blev det ved tæt på og ingenting.

Slutresultatet 1-1 afspejlede langt fra forløbet af opgøret. Men AaB kan og skal tænke tilbage på deres forrige kamp mod Dinamo Zagreb, hvor et dårligt udgangspunkt fra hjemmekampen blev vekslet til en mandfolkeindsats og samlet sejr på fremmed græs.