Vild rekord: Det har ingen gjort før 'De unge mødre'

Malou Stella, Natacha Nikita, Camilla Framnes og alle de andre unge mødre fra før og nu ruller stadig. Kanal 4s hitserie, ‘De unge mødre’ runder en milepæl, når afsnit 400 ruller over skærmen i sæson 16, der er skudt i gang. ‘De unge mødre’ kører således på Kanal 4 for ottende år i træk, hvilket ifølge tvtid.dk gør det til den længst kørende reportageserie i Danmark nogensinde.

Producent Kaare Sand, som er idemanden bag serien, er overvældet over så mange års succes:

- Jeg måtte lige knibe mig selv i armen, da jeg så, at vores premiereprogram i den nye sæson faktisk er program nummer 389 i alt. Egentlig var ‘De unge mødre’ tænkt som en kortere serie på seks afsnit. Men serien har vist sig at have meget mere på hjertet, end jeg i starten var klar over, siger Kaare Sand ifølge SBS TVs ugentlige nyhedsbrev.

Hitmageren mener, at der i reportageserien fortælles væsentlige historier om de unge kvinder og deres børn. Flere gange har serien været helt tæt på de medvirkende i krisesituationer.

- Selv om vi nu er på vej mod program 400, kan og vil vi stadig fortælle væsentlige og samfundsrelevante historier, som kommer rigtig mange seere ved, siger Kaare Sand, hvis succes-serie også er blevet speciale-stof.

I 2009 fik Marie Meisingset og Nanna Kristine Pedersen karakteren 12 for deres RUC-speciale om ‘De unge mødre’. De to speciale-studerende ville undersøge, hvorfor veluddannede storbykvinder ser reportageserien.

Ifølge videnskab.dk afslører specialet, at de veluddannede kvinder får mulighed for at studere individer, som de dårligt vidste eksisterede og aldrig kommer i kontakt med til hverdag. Det udløser både grin, forargelse og jalousi hos veluddannede kvinder.

- På den ene side fascinerer synet. På den anden side får det sarkasmen frem i de veluddannede, som selv lægger stor vægt på karriere, selvstændighed og bevidsthed om verden, skrev videnskab.dk.

Afsnit 400 af ‘De unge mødre’ bliver sendt på Kanal 4 den 16. april.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08