Vi er i de brølende 20’ere. Der er lange cigaretrør, charleston og cocktails. Josephine Baker dansede rundt med bananskørt og bare bryster. I Vestjylland er det sommer, og de fine gæster fra København checker vanligt ind på Andersens Badehotel.

Det er rammen for TV2’s nye dramaserie, »Badehotellet«. Seriens bagmænd tæller blandt andet forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, som også skrev »Krøniken«. De har samlet nogle af landets stærke skuespillere til rollelisten, og Birthe Neumann, Waage Sandø, Bodil Jørgensen og Ole Thestrup er nogle af de kendte ansigter, man møder på Badehotellet. Og så er der 22-årige Rosalinde Mynster, der spiller den ene hovedrolle som stuepigen Fie.

I mors fodspor

Det koster 7,5 krone i døgnet at bo på Andersens Badehotel, som ligger i yderste klitrække ved Vesterhavet, og hvor jyske piger varter gæsterne op. Stuepigen Fie er kvik og kan finde ud af at tage fat. »Badehotellet« er Rosalinde Mynsters første rolle i en tv-serie, som skal ses af rigtig mange danskere.

- Jeg har længe drømt om at lave tv og glæder mig meget til at udvikle en karakter over længere tid. Selvfølgelig er det også nervepirrende, og jeg kan også godt blive nervøs. Men det må man tage med, siger hun.

Rosalinde Mynster er datter af skuespilleren Karen-Lise Mynster, der havde rollen som bankdirektør Varnæs’ unge affære Ulla Jakobsen i Matador. Med »Badehotellet« går datteren nu i sin mors fodspor. Og får gode råd med på vejen.

- Når det hele bliver lidt overvældende, plejer min mor at sige: ’Du skal huske, at du ikke kan løfte hele brændestablen på en gang. Du skal løfte et stykke ad gangen’. Det har jeg altid tænkt på, når jeg bliver stresset og står med en stor rolle. Man skal bare tage det replik for replik og scene for scene, fortæller Rosalinde Mynster.

Medisterpølsekursus

Stuepigerne var på et husholdningskursus, hvor de lærte at lave mad, som man gjorde det i 1920’erne. De lavede medisterpølse, høne i gelé og leverpostej, de plukkede høns, fileterede rødspætter og vaskede tøj på gammeldags manér.

- Det vildeste for mig var faktisk at lave den medisterpølse. Det har jeg aldrig prøvet før. Det er så vildt, at man står med en kæmpe tarm og putter kød i. Sådan noget laver man aldrig selv. Det er fedt at have fået en forståelse af, hvordan det, man spiser, egentlig er lavet, siger hun.

Lystfyldt drama

»Badehotellet« foregår i somrene 1928-33. En tid, der i 20’erne var præget af økonomisk optimisme, som senere blev erstattet af krisen i 30’erne.

- Det er et lystfyldt drama. Seriens location er et badehotel, hvor man kan glemme dagligdagens bekymringer, siger instruktør Hans Fabian Wullenweber.

Gæsterne er københavnere fra det bedre borgerskab, der sommer efter sommer holder ferie på Andersens Badehotel. Her lever de det muntre ferieliv i solen, og mens hotellets ansatte varter dem op, udspiller dramaet og intrigerne sig.

Drama og intriger, nysgerrige seere må vente på, indtil serien næste år får premiere.