Rasmus Tantholdt og hans TV2-korrespondentkolleger er blevet en eksportvare for TV2. TV-serien 'Korrespondenterne' er solgt til Sverige, Finland og Norge og er med i salgstasken ved den internationale tv-messe i Cannes.

Dokumentarserien 'Korrespondenterne' har været så stor en succes på TV2, at Ulla Terkelsen, Steffen Jensen, Simi Jan, Rasmus Tantholdt og Jesper Steinmetz vender tilbage i en ny serie til næste år.

Her skal seerne blandt andet opleve Ulla Terkelsen i Athen under urolighederne i forbindelse med den græske finanskrise,og Rasmus Tantholdt illegalt i Syrien.

Tantholdt frygter ikke, at dokumentarserien vil gøre livet farligere for ham som tv-korrespondent, efter at den nu skal vises for millioner af seere i de skandinaviske lande og er med i salgstasken ved den internationale tv-messe i Cannes i april.
.
- Nej, jeg tror nu ikke, jeg bliver verdenskendt på grund af de programmer. Vi vurderer altid sikkerhedsrisikoen meget nøje, inden jeg tager afsted, og jeg foretager mig aldrig noget med hovedet under armen.

Når det gælder min sikkerhed, vil jeg blæse på konkurrenterne. Jeg har ikke tænkt mig at løbe nogen risiko for at være med i et kapløb.

Men i forbindelse med reportagen fra Syrien, var han villig til at løbe en risiko og lade sig smugle illegalt ind i landet.

- Historien fra Syrien er noget af det vigtigste, jeg har lavet, og den ville ikke være blevet fortalt, hvis jeg ikke havde været der, så det var risikoen værd, siger Rasmus Tandholdt, der opholdt sig illegalt i Syrien i tre dage.

- Jeg havde ganske enkelt ikke lyst til at være der længere. Det er utrygt at være et sted, der er ulovligt, og det kunne få alvorlige konsekvenser, hvis vi blev anholdt, siger Rasmus Tantholdt.

Han var heldig at slippe ud af Syrien med livet i behold. Det var ikke tilfældet for en korrespondent fra engelske Sunday Times, der blev dræbt i et bombardement i den belejrede by Homs.

- Det skræmmer mig. Jeg turde aldrig gå ligeså langt som hende, og det gjorde jeg heller ikke i Syrien. Men det vil være skrækkeligt, hvis hendes død resulterer i, at vi journalister ikke gør alt for at komme så tæt på sandheden som muligt.

Bange for at være selvfed

I starten var han skeptisk overfor ideen med at følge TV2´s korrespondenter på arbejde.

- Jeg var bange for, at det blev sådan et selvfedt program. Men jeg har hørt fra mange seere på de foredrag, jeg holder ude i landet, at seerne er glade for at komme bag kameraet og synes, de får et endnu større indblik og baggrund for nogle af de nyhedshistorier fra udlandet, de bare ser i glimt i Nyhederne, og et mere nuanceret billede af lande og deres befolkninger.

Har intet at skjule

Han mener ikke, at han som tv-reporter kan komme til selv at stjæle billedet fra de mennesker og brændpunkter, han er sendt ud for at dække for TV2.

- Jeg tror, at det for mange seere er uinteressant, om jeg er glad eller ked af det, men hvordan nyheder bliver til, og alle de tilvalg og fravalg, der ligger bag. Jeg er mig selv hele vejen. Jeg har ikke lyst til at lave skuespil. Det er et meget ærligt billede af, hvordan jeg reagerer på de indtryk, jeg får derude som det var tilfældet i Somalia. Og jeg har også grædt siden, selv om kameraerne ikke var på, tilføjer Rasmus Tantholdt.